fbpx
Сьогодні
16:47 16 Кві 2024

До Румунії прибудуть ще три винищувачі F-16 для навчання українських пілотів

English version here

F-16 Fighting Falcon

До Європейського центру підготовки пілотів F-16 в Румунії, де зокрема проходять навчання українські пілоти, прибудуть ще три винищувачі F-16 Королівських ВПС Нідерландів.

Про це повідомляє Міністерство оборони Румунії, пише Рубрика.

Зазначається, що 17 квітня, міністр оборони Румунії Анджел Тилвар проведе зустріч зі своєю нідерландською колегою Кайсою Оллонгрен на 86-й авіабазі «Лейтенант авіації Георге Мочорніце» в місті Борча, де минулого року відкрився Європейський навчальний центр F-16.

"Ця подія пов'язана з прибуттям ще трьох літаків F-16 Fighting Falcon Королівських ВПС Нідерландів, які буде надано в розпорядження Європейського навчального центру F-16 у рамках програм підготовки пілотів для експлуатації винищувачів цього типу", — йдеться у повідомленні.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

У Нідерландах та Данії 20 серпня минулого року було досягнуто домовленості про передачу Україні літаків F-16 після навчання українських пілотів.

У кінці вересня Повітряні сили вже оприлюднили відео про те, як проходить адаптація пілотів до F-16 в Україні. Вони опановують керування американськими винищувачами F-16 за допомогою симулятора польоту.

За даними ВПС США, в кінці жовтня "невелика кількість" українських пілотів почала навчання у 162-му авіаційному підрозділі Національної гвардії Арізони з "основ F-16".

А в листопаді перші F-16 для навчання пілотів з України, які раніше відправили Нідерланди, вже прибули до навчального центру Румунії.

Своєю чергою в кінці березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має отримати західні винищувачі F-16, згідно з раніше встановленими планами та графіками.

Варто додати, що українські пілоти, які навчаються на бойових літаках F-16 у Данії та Сполучених Штатах, вже відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні, зокрема – удари по шахедах та ракетах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: