fbpx
Сьогодні
20:59 15 Кві 2024

Прем’єр Греції вважає, що росія не випадково завдала ракетного удару по Одесі у березні під час його візиту

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс заявив, що рф не випадково завдала ракетного удару по Одесі у березні 2024 року, коли він перебував там із візитом. Міцотакіс додав, що тоді під час повітряної тривоги "було трохи тривожно, тому що не було де сховатися".

Про це як повідомляє Рубрика, Міцотакіс сказав в інтерв'ю Rzeczpospolita.

"Я не думаю, що це випадковість. Це була акція залякування. Але я дуже чітко сказав, що нас не залякають. У позиції Греції нічого не зміниться. І я думаю, що в позиції ЄС нічого не зміниться. Путін прорахувався. Коли він напав на Україну, він думав, що Європа розділиться. Але Європа надзвичайно єдина",- зазначив він.

За його словами делегація під час обстрілу була в Одеському порту, та бачила руйнування після російських атак.

"Ми чули сирени. Було трохи неприємно, бо не було де сховатися. Потім ми почули сильний вибух. Досить близько, щоб налякати нас, але не настільки близько, щоб ми відчували, що насправді перебуваємо в безпосередній небезпеці. Тоді ми зрозуміли, що це повсякденна реальність в Україні", – додав Міцотакіс.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, уранці 6 березня з неанонсованим візитом до української Одеси прибув прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, де планує  зустрітися із президентом нашої держави Володимиром Зеленським. Як зазначили у виданні, літак прем'єра Греції приземлився невдовзі після 10:30 в Одесі. Візит був організований у найсуворішій секретності.

російські війська вранці 6 березня атакували Одесу, куди приїхали президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс. Глава української держави повідомив про загиблих і поранених.

Грецькі ЗМІ повідомляли про те, що удар був націлений нібито на колону президента Володимира Зеленського, яка знаходилася за 150 метрів від грецької делегації. Сам Зеленський, коментуючи удар, заявив, що бачив і чув атаку росіян.

У результаті обстрілу портової інфраструктури Одеси п'ятеро людей загинуло, кількість поранених уточнюється.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: