fbpx
Сьогодні
13:13 14 Кві 2024

Washington Post: Безпілотники в українському небі над лінією фронту паралізують бойові дії

Фото: Мінцифри

Українські та російські війська майже не мають можливості пересуватися полем бою, не бувши поміченими та вбитими, оскільки у небі над лінією фронту патрулює багато безпілотників, які полюють за будь-якими ознаками руху.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Washington Post.

У виданні розповідають, зі слів військових, що зростання кількості малих безпілотників в Україні перетворило територію по обидва боки нульової лінії, яку зазвичай називають "сірою зоною", на "зону смерті".

Ті, хто наважується пересуватися вдень чи вночі під пильним оком ворожих безпілотників, одразу ж гинуть.

Журналісти пишуть, що дешеві безпілотники, розгорнуті в Україні, трансформували сучасну війну – і спочатку дали українським військам перевагу на полі бою.

Однак росіяни швидко зорієнтувалися і почали масово виробляти власні безпілотники.

Експерти називають сучасний етап війни "бліцкригом війни безпілотників", та визнають, що це патова ситуація, оскільки якщо людина знаходиться на відритій місцевості – за нею одразу полюють.

"Насиченість дронами, багато з яких оснащені тепловізорами, звузила простір, де війська можуть безпечно пересуватися непоміченими, що призвело до великих втрат, а також в останні місяці значною мірою завадило жодній зі сторін здійснити серйозний прорив", зауважили у виданні.

Що відомо про вітчизняне виробництво БпЛА

Ще у березні 2023 року міністр цифрової трансформації Михайла Федоров повідомив, що українська армія активно трансформується та отримує унікальний досвід у найбільш технологічній війні в історії. 

Раніше голова СБУ повідомив, що в Україні виготовили унікальний морський надводний дрон "Морський малюк". Виробництво цих безпілотників розташоване в Україні, але заводи знаходяться під землею.

Нещодавно у Держспецзв'язку також повідомили, що замовили в "Укроборонпрому" сотні дронів вітчизняного виробництва. Вони будуть готові до кінця року.

Окрім того, Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів". За місяць вдається виготовити десятки таких дронів.

До того ж Україна наздогнала російську федерацію за кількістю дронів-камікадзе дальнього радіуса дії, також очікують на появу покращеної версії морського дрона MAGURA.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: