fbpx
Сьогодні
22:07 04 Кві 2024

Українські інженери створили новий стійкий безпілотник WarDog

Фото: Телеграм / FEDOROV

Українські розробники створили новий безпілотник WarDog, який може вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram-канал міністра цифрових технологій України Михайла Федорова.

У чому проблема?

Розвідка є найважливішим видом забезпечення бойових дій військ.

Вона є сукупністю заходів усіх командирів і штабів із метою своєчасного отримання інформації про: противника, місцевість, кліматичні й погодні умови в районі майбутніх бойових дій з метою найбільш ефективного застосування своїх сил і засобів щодо ураження противника.

Без розвідки неможливо успішно виконувати завдання в бою.

Яке рішення?

Українські інженери створили новий безпілотник WarDog, який може вести розвідку в умовах складних рельєфів та під дією ворожого РЕБ.

Як це працює?

Система WarDog забезпечує розвідку навіть у разі приглушення сигналу GPS та працює в різних режимах польоту: автономному, напівавтономному та ручному.

Дрон може залишатися у повітрі протягом 60 хвилин на відстані до 10 км зі зв'язком та до 30 км у режимі автопілота. Його швидкість становить 12–15 м/с.

Дрони WarDog вже успішно застосувався в рамках проєкту "Армія дронів".

"Вони ефективно виконують бойові завдання на Запорізькому та Харківському напрямках. Також було проведено випробування WarDog поблизу Краматорська, де дрон працював в умовах підключення сигналу GPS на висоті понад 50 метрів", наголосив міністр.

У чому переваги розробки?

Серед переваг WarDog військові відзначають його стабільність у польоті навіть при відсутності сигналу GPS. Це означає, що дрон може ефективно функціонувати стійкий в умовах сильного вітру, а це дає змогу чіткіше тримати картинку в кадрі та фокусі.

"Завдяки такому фідбеку від військових розробники вдосконалили функціонал БпЛА, щоб "зір артилерії" ставав ще гострішим", підкреслив Федоров.

Нагадаємо, раніше міністр цифрових технологій зазначав, що війна між Україною і російська федерація є технологічною, вона фактично переросла у війну безпілотників, від кількості яких сьогодні залежить ситуація на полі бою.

Окрім того, учасники кластеру Brave1 розробили дистанційний комплекс для розмінування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: