fbpx
Сьогодні
22:39 12 Кві 2024

Українські розробники створили реактивний дрон "Кажан": здатен нести різні боєприпаси на висоті до 1000 метрів

Фото: Міноборони

Міністерство оборони України представило вітчизняний реактивний ударний безпілотник "Кажан" Е620, що здатен нести різні боєприпаси на висоті до 1000 метрів зі швидкістю до 72 кілометри на годину і на відстань до 12 кілометрів.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міноборони.

"Кажан" Е620 – реактивний ударний безпілотник класу "бомбер" українського виробництва. Гексакоптер (безпілотник на шістьох гвинтах) може багато разів скидати боєприпаси чи міни на цілі", – йдеться у повідомленні.

Також в Міноборони поінформували, що цей БпЛА здатен нести різні боєприпаси на висоті до 1000 метрів зі швидкістю до 72 кілометри на годину і на відстань до 12 кілометрів.

"За свідченнями військових, навчитися літати на "Кажані" можна досить швидко. Закуповували такі дрони підрозділам Сил оборони за кошти державного бюджету, у межах платформи UNITED24″, – зазначили в міністерстві.

Нагадаємо, що українські виробники дронів на даний час уже спроможні щомісяця виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції, а до кінця 2024 року планують вийти на загальну цифру у 2 мільйонів безпілотників.

Раніше міністр цифрових технологій зазначав, що війна між Україною і російська федерація є технологічною, вона фактично переросла у війну безпілотників, від кількості яких сьогодні залежить ситуація на полі бою.

Український ринок з виробництва безпілотників активно розвивається; наразі в країні понад 100 компаній виготовляють дрони. Однак масового виробництва країна ще не досягла, тому волонтери, благодійники та країни-партнери активно допомогають у закупівлі БпЛА. Проте на закупівлі за кордоном потрібні шалені кошти.

Нарощування виробництва саме вітчизняних ударних і розвідувальних БПЛА є життєвою необхідністю для України, бо це в рази дешевше, і країна не буде залежною від інших виробників.

Нагадаємо, раніше голова СБУ повідомив, що в Україні виготовили унікальний морський надводний дрон "Морський малюк". Виробництво цих безпілотників розташоване в Україні, але заводи знаходяться під землею.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: