fbpx
Сьогодні
Фото 08:07 21 Бер 2024

Масована ракетна атака по Україні 21 березня: в Києві й області пролунали вибухи

English version here

Фото: Київська міська військова адміністрація

Ворог у ніч на 21 березня здійснив масовану повітряну атаку на Україну. Ракети рухалися у напрямку західних областей, а відтак більшість з них повернули на Київ. Під час російської атаки силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно 30 ворожих ракет, зокрема і балістичні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Київську міську військову адміністрацію у Telegram.

Наслідки удару по Києву

Про наслідки масованого ракетного удару станом на 06:50 розповіли в Київській міській військовій адміністрації.

Росіяни завдали чергового ракетного удару по Києву після 44-денної паузи.

Противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС і балістичні ракети з території РФ.

Фото: Дмитро Дідора, Еспресо

Повітряна тривога у столиці тривала майже 3 години. Після складних маневрів у суміжних областях ракети заходили на Київ одночасно з різних напрямків. Сили й засоби ППО над Києвом і в районі столиці уразили приблизно три десятки ворожих ракет, зокрема й балістичні.

"Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно три десятка ворожих ракет, зокрема і балістичні", – йдеться у повідомленні КМВА.

Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару:

  • у Шевченківському районі пошкоджено багатоповерховий житловий будинок із загорянням квартири, проводиться евакуація людей; за іншою адресою загорілися авто; в деяких будинках вибуховими хвилями пошкоджено вікна.
  • у Святошинському районі уламки пошкодили в будівлю дошкільного навчального закладу, також зафіксовано пошкодження багатоповерхового житлового будинку і в цьому районі теж горіли авто;
  • у Подільському районі уламків впали на територію нежитлової забудови та на дах житлового будинку із подальшим загорянням; також зафіксовано займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі.

Усі екстрені служби працюють на місцях подій, триває ліквідація наслідків ракетного удару.

Фото: ДСНС

На цю хвилину достеменно відомо про двох постраждалих – це дівчинка 11 років та чоловік 38 років. Без загиблих.

"За попередньою інформацією, внаслідок ворожого обстрілу у столиці постраждало 10 осіб, серед яких дитина. Евакуйовано 79 людей. На місцях працюють рятувальники, поліцейські, психологи. Тим часом у Харкові триває ліквідація пожежі і пошукові роботи у виробничій будівлі. Підрозділам ДСНС вдалось врятувати 1 людину, 9 людей постраждали. На жаль, 5 жителів загинули", – йдеться у повідомленні ДСНС.

Фото: Дмитро Дідора, Еспресо

Про загрозу близько першої години ночі повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Близько 9 бортів Ту-95 злетіли з аеродрому Оленья (Мурманська область). Близько 03:00 у ПС ЗСУ повідомили, що Ту-95 здійснили маневр в районі пускових рубежів, що може свідчити про імовірні пуски крилатих ракет. Майже відразу оголосили повітряну тривогу та ракетну небезпеку у Донецькій, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях. Згодом небезпеку оголосили в усіх східних та південних областях. Близько 03:20 повітряну тривогу оголошено у Києві та центральних областях. О 03:43 повітряна тривога поширилась на всю Україну.

Масований удар по Києву

Росія завдала ракетного удару по Києву

Росія завдала ракетного удару по Києву

Росія завдала ракетного удару по Києву

Близько 04:00 моніторингові канали повідомили про приліт перших ракет РФ на територію України у Сумській області. О 04:09 військові повідомили, що ракети в Чернігівській області (імовірно це Х-59), вони тримають південний курс. Також на Київщині та Житомирщині – курс південно-західний.

Близько 04:30 військові повідомили, що ракети через Чернігівщину, Київщину та Житомирщину полетіли в напрямку Рівненщини. В області перебувають декілька груп ракет, які рухаються на захід.

У ПС ЗСУ закликали мешканців Києва, Житомира та Хмельницького терміново спускатись в укриття.

Близько 05:00 військові наголосили на загрозі балістики з північно-східного напрямку.

О 04:24 у Київській ОВА повідомили про ракетну атаку та роботу ППО. Інформацію підтвердили також у КМВА та мер Києва Віталій Кличко. Про вибухи в місті також розповіли кореспонденти "Суспільного".

О 04:59 зафіксовано пуски аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал" в напрямку Києва. О 05:05 відбулися повторні пуски "кинджалів" в напрямку Києва.

О 05:03 військові повідомили, що ще частина ракет з заходу повернули в напрямку Києва.

Нагадаємо, 20 березня у Харкові під час повітряної тривоги пролунав вибух, було зафіксувано "приліт" в одному з районів.

Згодом стало відомо, що до п'яти зросла кількість загиблих людей унаслідок російського удару по Холодногірському району Харкова 20 березня, семеро поранених. 

На місці працював фотокореспондент Рубрики Микола Тимченко.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: