fbpx
Сьогодні
11:30 08 Кві 2024

Через російські обстріли за добу пошкоджені енергооб’єкти у чотирьох областях України, - Міненерго

Фото Reuters

У ніч на 8 квітня  ворожі війська знову атакував об'єкти енергетичної інфраструктури. Застосовуються обмеження споживання електроенергії у двох областях України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, передає Рубрика.

"Зранку у Харківській області діють графіки відключень, також є локальне обмеження споживання електроенергії у Криворізькому районі", – вказано у повідомленні.

За добу російські війська пошкодили об'єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох регіонах України, інформує відомство.

"Ворог уночі двічі атакував БПЛА по обладнанню на високовольтній підстанції у Запорізькій області. Є пошкодження обладнання. Також на Дніпропетровщині внаслідок падіння уламків збитої ракети стався вибух на території об'єкта газової інфраструктури. Пошкоджено будівлі. Без постраждалих", – повідомило Міністерство енергетики.

Вчора через обстріли Ррф відключилась високовольтна повітряна лінія на Харківщині.

Також внаслідок бойових дій одночасно відключились дві високовольтні лінії у Дніпропетровській області.

Сьогодні продовжують застосовуватися обмеження – зранку у Харківській області діють графіки відключень, також є локальне обмеження споживання електроенергії у Криворізькому районі, розповіли в прес-службі.

"В об'єднаній енергосистемі України дефіциту електроенергії немає. Енергосистема України працює стабільно та збалансовано", – йдеться в повідомленні.

Раніше голова обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив, що у ніч на 8 квітня уламки збитого БПЛА типу "Shahed-131/136" пошкодили лінію електропередач на Миколаївщині. Внаслідок цього знеструмлено 14 населених пунктів та один частково.

У Генштабі ЗСУ в ранковому зведенні повідомили, що вночі, російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 24 БпЛА типу "Shahed". Силами та засобами протиповітряної оборони України 17 ударних БпЛА було знищено.

Напружена бойова робота Сил протиповітряної оборони тривала близько 3 годин.

На жаль, є влучення в Одеському районі. Пошкоджено логістично-транспортний об'єкт.

Також дрон-камікадзе типу Shahed влучив по інфраструктурному об'єкту в місті Звягель на Житомирщині. Через це існує пряма загрозу забруднення повітря.

Атаки рф на енергетичну інфраструктуру України

Останнім часом Росія посилила атаки енергетичної інфраструктури України.

Так 22 березня під час масштабної атаки на українську енергетику за останній час РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії "Укргідроенерго" повідомили про серйозні пошкодження.

Згодом 29 березня цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

"Цієї ночі свідомими цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. Країна-терорист хоче повторення екологічної катастрофи на Херсонщині. Але тепер під загрозою не лише Україна, а й Молдова. Вода не зупиниться перед прикордонними стовпами, як не зупиниться і російська війна, якщо разом і вчасно не зупинити її в Україні", – написав Володимир Зеленський у телеграмі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: