fbpx
Сьогодні
14:25 11 Кві 2024

Литва передала Україні нову партію військової допомоги: що надали

English version here

Литва продовжує надавати військову допомогу Україні. У четвер, 11 квітня, Україна отримала безпілотники, генератори та розкладачки для ЗСУ.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Литви.

"Литва підтримує Україну безперервно. Ми допомагаємо Україні всім, чим можемо, і шукаємо способи збільшити нашу допомогу. Зброя і техніка, що поставляються нами і нашими союзниками, роблять вирішальний внесок у боротьбу України за свободу", – заявив міністр національної оборони Лаурінас Кащюнас.

Відомство зазначає, що у відповідь на прохання України Литва вже поставила цьогоріч:

"Підтримка Литви Україні має довгостроковий характер і вже становить один мільярд євро. Литва надала Україні військову допомогу на суму близько 610 мільйонів євро. Цього року вже було надано близько 84 мільйонів євро, і мета полягає в тому, щоб зберегти таку динаміку підтримки", – йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, глава української держави сьогодні, 11 квітня, перебуває з офіційним візитом у Литві, де він візьме участь у саміті Ініціативи трьох морів, або Тримор'я.

Допомога Литви Україні

Литва є одним із найактивніших союзників України від початку повномасштабного вторгнення росіян. Вона надає нашим захисникам військову допомогу, а також підтримує членство України в Євросоюзі та НАТО.

У січні Литва схвалила пакет довгострокової допомоги Україні на 200 мільйонів євро. Про це під час свого візиту до Києва заявляв президент Ґітанас Науседа.

А на початку квітня у Литві оголосили про плани закупити для української армії майже 3000 FPV-дронів. На ці потреби з литовського бюджету виділять 2 млн євро.

Напередодні до Києва завітав міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас і зустрівся з Зеленським.

Також, Литва надасть Україні підтримку у відновленні енергетичної інфраструктури.

Окрім того, Міністерство освіти, науки та спорту Литви запропонувало продовжити на рік термін, протягом якого українським біженцям, які влаштувалися тут на роботу, не треба буде володіти литовською мовою. 

Варто зазначити, від початку повномасштабного вторгнення фінансова допомога Литви нашій державі склала понад 1 млрд євро.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: