fbpx
Сьогодні
09:55 10 Кві 2024

Сполучені Штати продадуть Україні обладнання для модернізації комплексів ППО HAWK

English version here

Сполучені Штати Америки продадуть Україні обладнання для підтримки роботи та модернізації її комплексів ППО HAWK на суму до 138 мільйонів доларів. Ці комплекси призначені для захисту від атак безпілотників та крилатих ракет рф.

Про це повідомив представник Держдепартаменту 9 квітня, якого цитує Reuters, передає Рубрика.

США почали постачати Україні ракети-перехоплювачі HAWK у 2022 році як заміну переносних зенітно-ракетних комплексів "Стінгер". З того часу Україна отримала кілька комплексів ППО, включаючи американську систему Patriot.

У вівторок, 9 квітня, у США схвалили екстренний продаж озброєння на 138 мільйонів доларів, сказав офіційний представник.

Нещодавно Україна отримала грант у розмірі 300 мільйонів доларів на зовнішнє військове фінансування в рамках нещодавно підписаного Закону про військові витрати.

Саме з цих грошей планують покрити витрати на американське озброєння, інженерні роботи та інтеграцію для комунікацій, а також модернізацію вогневих підрозділів HAWK.

Крім того, продаж включає:

  • компоненти для переатестації ракет старих моделей,
  • інструменти,
  • випробувальне та підтримуюче обладнання,
  • запасні частини та багато іншого.

Довідка

Фото: Вікіпедія

ЗРК Hawk — напівстаціонарний зенітно-ракетний комплекс середньої дальності. Нині перебуває на озброєнні близько двох десятків країн.

Дальність знищення цілей зенітно-ракетного комплексу — до 45-50 кілометрів, висота цілі — до 20 кілометрів, ракета наводиться напівактивною головкою самонаведення й летить зі швидкістю 2,4 Маха.

Нагадаємо, щоб захистити українське небо від атак російських безпілотників та крилатих ракет, Сполучені Штати розглянули можливість передати Україні старе обладнання протиповітряної оборони HAWK.

Також Іспанія неодноразова передавала Україні зенітно-ракетні комплекси Hawk.

Окрім того, в Іспанії українські військові проходили навчання на зенітно-ракетних комплексах Hawk.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: