fbpx
Сьогодні
09:13 10 Кві 2024

Президент: Україна має план нового контрнаступу, однак для цього потрібна зброя

English version here

Фото: Офіс Президента

Україна розробила план нового контрнаступу Збройних сил, але на сьогодні невідомо, коли його втілять та на якому саме напрямку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю заступнику головного редактора BILD Паулю Ронцхаймеру.

"Так, ми маємо план контрнаступу. Ми обов'язково переможемо. В нас немає альтернативи. Але я не можу цього обіцяти й назвати дату", наголосив Глава держави.

Як зауважив Зеленський, для контрнаступу військовим потрібна зброя, зокрема, яку надають США.

Президент зазначив, що у росії більше людей, більше зброї, проте "об'єднаний Захід має сучасні системи озброєнь".

"Тому ми отримаємо певні технології. І якщо ми продовжимо нарощувати виробництво, якщо отримаємо ліцензії від наших партнерів, то справа не серед людей. Справа у якості зброї", — додав Зеленський.

Глава Української держави підкреслив, що путін може використати заморожування війни лише для підготовки до нового нападу.

"Світ скаже: Так, нам вдалося заморозити конфлікт, ракети не літають. Проте це тільки до того часу, поки Росія не збільшить виробництво та запаси військової техніки, ракет, безпілотників і не проаналізує всі помилки, яких припустилася спочатку", — проаналізував Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський також раніше заявив, що основні російські наступальні зусилля можуть розпочатися наприкінці травня або в червні.

За словами Зеленського, третій рік повномасштабного вторгнення стане "переломним", а від 2024 року може залежати формат закінчення бойових дій.

Своєю чергою начальник Головного управління військової розвідки Міністерства оборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов повідомив, що Україна очікує активізації російських наступальних операцій наприкінці весни та на початку літа.

Раніше командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк заявляв, що росія створює нове угруповання військ у понад 100 тисяч військових. За його словами існує імовірність, що влітку росіяни спробують здійснити новий наступ на одному з напрямків.

Як повідомляє Інститут вивчення війни, російські війська прискорюють наступальні операції на всій території фронту в Україні та при цьому "пом'якшують ймовірне збільшення втрат у живій силі й техніці".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: