fbpx
Сьогодні
16:59 05 Кві 2024

У Повітряних силах пояснили, у чому полягає складність відбиття ракетних атак по Харкову

Фото: Телеграм / Синєгубов

Найбільшою складністю у відбитті авіаційних атак РФ по Харківській області є близькість до кордону. Противник використовує безпілотники й у мобільних вогневих груп є дуже мало часу, щоб виїхати на маршрут і перехопити саме ці БПЛА.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив у ефірі телемарафону, пише Рубрика

"Також окупанти аналізують свої маршрути і використовують досить складні ділянки місцевості, рельєфу. Аби подолати їх необхідний час", – зазначає речник Повітряних сил.

Крім того, як зазначив Євлаш, досить близько знаходиться Харків і для удару російськими керованими авіаційними бомбами.

"Ворог вже навчився, наприклад, скидати УМПБ Д-30, що нещодавно ми бачили. Десь 80 км радіус їхнього застосування", – зазначає він.

Речник Повітряних сил зауважив, що ніякої стратегічної цілі такі удари з боку рф не несуть.

"Однак Харків він обрав собі такою ціллю, жертвою, на якій він показує всю свою лють, ненависть та намагається залякати, тероризувати мирне населення. Звичайно, що ми будемо боронити Харків і боротися з усіма загрозами зі сторони агресора", – каже Євлаш.

Що відомо про обстріли Харкова

Нагадаємо, російські війська останнім часом регулярно обстрілюють Харків. Цілями постійно стають об'єкти цивільної інфраструктури, через що гинуть і зазнають поранень мирні жителі.

Так, 4 квітня російські загарбники атакували Харків дронами "Шахед". Декілька БПЛА пошкодили приватні та багатоквартирні будинки. Зазначимо, що за 4 квітня росія атакувала Харків двічі.

Загалом росія запустила по Україні 20 дронів-камікадзе, 11 з яких збила ППО. За останніми даними, внаслідок атаки загинули четверо осіб, 12 людей отримали поранення.

Стан двох поранених унаслідок атаки "Шахедами" по Харкову вночі 4 квітня тяжкий, загалом у лікарнях залишаються п'ятеро постраждалих.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: