fbpx
Сьогодні
17:58 06 Кві 2024

Військові повідомляють, що під Авдіївкою останніми днями була наймасовіша спроба противника прорвати оборону

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Останніми днями Січеславські десантники відбили наймасованішу спробу російських військ прорвати оборону на Авдіївському напрямку. Бої й надалі тривають, а ситуація залишається напруженою.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

"Впродовж крайніх кількох днів відбулася, мабуть, наймасовіша спроба прорвати оборону на конкретній ділянці фронту. Для прориву нашої оборони використовували танки, зокрема, найсучаснішу модель Т-90 та бойові машини піхоти. Проте десантники дали потужну відсіч ворогу", – заявили в Генштабі.

Як розповіли в Генштабі, були жорсткі бої, противник значно переважав у живій силі, але українські десантники неймовірними зусиллями все ж відбили наступ, спаливши чимало одиниць техніки.

Ворог втратив, зокрема, й танки Т-90, вартість яких за одиницю сягає приблизно 4,5 млн доларів.

"Тож, масштабний наступ перетворився на "операцію" з утилізації сучасної російської техніки", – заначили в Генштабі.

Наприклад, 29 березня на позиції ЗСУ намагалися зайти 36 танків та 11 БМП російських окупантів. Десантники знищили 15 танків, серед яких один Т-90 та 8 БМП.

А вже 30 березня росіяни атакували 4 танками та двома БМП. Три танки було знищено, а також обидві машини піхоти. 31 березня в атаку пішли 6 російських танків та 3 БМП, які в повному складі були виведені зі строю, додали в Генштабі.

Як зазначили в Генштабі, на Авдіївському напрямку продовжуються бої, а ворог не полишає спроб штурмувати позиції українських десантників.

Сьогодні вони успішно відбили 11 атак противника та знищили 16 одиниць ворожої техніки: 10 танків, 5 БМП та 1 МТ-ЛБ.

"Тактика залишається незмінною: велика кількість піхоти, штурмові групи заїжджають на бойових машинах під прикриттям танків та артилерії. Також активно застосовуються безпілотні літальні апарати різних типів", – розповіли в Генштабі.

Наразі ситуація на Авдіївському напрямку залишається напруженою, але десантники дають відсіч та стримують навалу російських окупантів.

Бої на Авдіївському напрямку

На початку року українським військовим довелося відійти з міста Авдіївка в Донецькій області. Оборона цього міста від окупантів тривала з 2014 року.

Але росіяни не зупинилися на захопленні Авдіївки і продовжують наступати великими силами. Зокрема, 26 лютого ЗСУ вийшли з населеного пункту Ласточкине. Днем пізніше ЗСУ здійснили тактичний відхід від сіл Сєвєрне та Степове на Авдіївському напрямку.

За спостереженнями аналітиків Інституту вивчення війни, на деяких ділянках фронту в Україні росіяни нарощують кількість і масштаби механізованих наземних штурмів.

З початку наступальних операцій у жовтні 2023 року російська армія захопила 505 квадратних кілометрів території.

Проте 4 квітня Головнокомандувач ЗСУ Сирський доповів Президенту, що вдалося зупинити просування військ рф.

Як повідомлялось, минулої доби, 5 квітня, Сили оборони ліквідували ще майже 800 загарбників, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 446 700 солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: