fbpx
Сьогодні
Фото 11:49 08 Кві 2024

Віддала останнє: пенсіонерка з Дніпропетровщини передала на ЗСУ понад 40 тисяч гривень

English version here

Фото: Суспільне Дніпро

На Дніпропетровщині 88-річна Марія Беца з Павлограда передала понад 40 тисяч гривень Сил оборони України. На ці кошти волонтери придбали дрон-камікадзе та монітор для аеророзвідки. Аби віддячити жінці, до неї з фронту приїхав один з військових підрозділу.

Про це пише Суспільне, передає Рубрика.

Яке рішення?

88-річна пенсіонерка Марія Беца з Павлограда передала понад 40 тисяч гривень на ЗСУ. Волонтери на ці кошти придбали дрон-камікадзе та монітор для аеророзвідки.

Фото: Суспільне Дніпро

Як це працює?

З квітами, тортом та новим вбранням військовий Валерій приїхав з фронту, аби віддячити місцевій жительці за допомогу його підрозділу. Нещодавно 88-річна Марія Беца передала їм велику для неї суму.

Фото з особистого архіву волонтера Анатолія

Передати всі родинні заощадження жінка вирішила після смерті сина Івана. Каже, це було одне з його останніх прохань.

"Сказав мені: "Мамо, я хочу на війну гроші перерахувати". Мені його гроші не треба, я собі пенсію отримую. Мені вистачить на те, щоб дожити, на хліб", — говорить жінка.

Марія Беца з дитинства знає, що таке війна. Жінка згадує, коли розпочалась Друга світова їй було шість. А тому й допомагає українській армії.

"Тільки починали бомбити, так й тікали в хату або в землянку. Хто спасся, хто не спасся, хто кого вбило, кого ні. Так, як і зараз", — згадує павлоградка.

Зібрані гроші Марія передала місцевому волонтеру Анатолію, який допомагає військовим з початку війни.

"Для мене це дуже-дуже вражаюче. Одні працюють, віддають останнє. А інші – наживаються… Я не забираю їх, я не змушував бабусю. Вона сама мене знайшла, сама останнє віддала", — говорить волонтер.

Військовий Валерій приїхав з передової до Павлограда на один день. Каже, три тижні планували навідати Марію, але не могли виїхати через ситуацію на фронті.

Фото: Суспільне Дніпро

На гроші жінки волонтери придбали фпв-дрон, він вже влучив в укриття військ росії на Бахмутському напрямку.

Також на ці кошти купили новий монітор, аби ефективніше розвідувати російські позиції.

Дрон, куплений на кошти жінки. Фото з особистого архіву волонтера Анатолія

На другу частину грошей, переданих Марією, закриватимуть інші потреби підрозділу, каже Валерій. А ще – планують приїздити та провідувати жінку й надалі.

Нагадаємо, в Ужгороді 76-річний волонтер Григорій Янченко, який пересувається на кріслі колісному, збирає гроші на підтримку українських захисників.

Також повідомлялось, що незряча школярка зі Львівщини співами у церквах та на вулиці зібрала ₴2 мільйони для ЗСУ. Дівчина почала волонтерити з початком повномасштабного вторгнення РФ, коли її старший брат пішов захищати Україну.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: