fbpx
Сьогодні
17:25 31 Бер 2024

Британська розвідка: рф для захисту від морських дронів України встановлює баржі в Новоросійську

English version here

Фото: X / DefenceHQ

Біля входу до Новоросійського порту, де розташовані кораблі її Чорноморського флоту, росіяни почали встановлювати баржі. Вони цим хочуть захиститися від українських атак.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані власної розвідки, передає Рубрика.

Міноборони Великої Британії вдалося виявити чотири баржі, які розмістили поблизу входу до порту.

Як вказують у британській розвідці, після українських атак на кораблі Чорноморського флоту рф у Севастополі росіяни були змушені сховати "найцінніші активи" у Новоросійську.

Фото: X / DefenceHQ

Також у британському оборонному відомстві зазначають, що колишнього командувача Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова в лютому 2024 року зняли з посади саме після успіхів України в ураженні російських кораблів дронами.

А 30 серпня 2023 року супутникові знімки показали, що російські окупанти встановили баржі на південь від Кримського мосту. Вони, ймовірно, мають стати загородженням проти українських морських дронів.

Раніше британська розвідка повідомляла, що після серії значних втрат російських кораблів у Чорному морі були змінені командуючий Чорноморським флотом та головком ВМФ РФ.

Морські дрони України

У листопаді 2022 року президент Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту, що складатиметься зі 100 морських дронів українського виробництва.

Згодом українські військові вперше показали журналістам морські дрони, якими атакують російські кораблі.

Так, під час однієї з останніх атак на російський флот у Криму українці пошкодили великий десантний корабель "Оленегорский горняк".

Пізніше СБУ показала "Морського малюка", яким вдарили по Кримському мосту. Ці дрони Україна також застосувала для ураження танкера SIG, який перевозив пальне для російських військових.

За даними розвідки, російські війська знищують від 60% до 70% морських дронів України. Водночас вони залишаються ефективною зброєю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: