fbpx
Сьогодні
11:58 02 Кві 2024

Україна на державних шахтах майже на чверть збільшила видобуток вугілля

Видобуток вугілля на державних шахтах України попри воєнні ризики, обстріли, знеструмлення та нестачу персоналу впродовж кількох місяців перевищує довоєнні показники.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, пише Рубрика.

"Якщо у березні 2022 року на державних вугледобувних підприємствах було видобуто 173 тисячі тонн і ця цифра протягом тривалого часу зменшувалася, то у січні 2024 року видобуток склав 178 тис. т вугілля, у лютому – 197 тис. т, а за підсумками березня видобуток склав 221 тис. т – це на 24 % більше, ніж у січні", – йдеться у повідомленні.

Зросли і середньодобові показники видобутку. Якщо у вересні вугільники в середньому видобували за добу 4,1 тис. т, то вже у березні – 7,1 тис. т.

"Якісні показники роботи державної вугільної галузі – результат постійної спільної роботи Міненерго з вугледобувними компаніями. І ми маємо подальші плани розвитку, які дозволять нам не тільки стабілізувати ситуацію в галузі, але й підштовхнути до подальшого розвитку, зокрема, збільшуючи обсяги видобутку вугілля, що важливо у межах підготовки до наступного опалювального сезону", – зазначив заступник міністра енергетики України Олександр Хейло.

Завдяки зростанню видобутку вугілля на державних підприємствах нарощуються і його запаси на складах енергетичних підприємств.

Зокрема, на кінець березня на складах ТЕЦ і ТЕС було накопичено майже 1 млн 208 тис. т вугілля, що на 508 тис. т більше, ніж передбачалося планом.

До початку опалювального сезону теплова генерація повинна накопичити на складах 1,8 млн тонн вугілля.

Як повідомлялось, попри війну компанія ДТЕК у 2022 році інвестувала 3,9 млрд гривень у вуглевидобувні підприємства для надійної роботи теплових електростанцій.

Нагадаємо, щоб замінити чоловіків, які вирушили боронити Батьківщину, українські жінки пішли працювати в шахти. Наразі близько 400 жінок працюють під землею на вугільних шахтах ДТЕК на сході України.

Також повідомлялось, що у Донецькій області на шахті "Алмазна" ДП "Добропіллявугілля – видобуток" запустили нову вугільну лаву із запасами вугілля понад 900 тисяч тонн.

А  на Луганщині російські окупанти затопили шахти, а гірників відправили на фронт. Україна не зможе повноцінно відновити вугільну промисловість області після закінчення війни з рф.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: