fbpx
Сьогодні
11:11 29 Бер 2024

У росії заявили про збиття 15 снарядів РСЗВ Vampire над Білгородом та областю

Фото: скриншот відео

росія звинуватила Україну у нібито атаці Білгорода та області в ніч проти 29 березня. У регіоні буцімто працювала російська ППО – знищено близько 15 снарядів РСЗВ Vampire

Про це повідомляє губернатор Білгородської області Вячеслав Гладков, передає Рубрика.

"Над Білгородом та Білгородським районом спрацювала наша система ППО – збито 15 повітряних цілей на підльоті до міста. За попередньою інформацією, постраждалих немає", – написав він.

Зазначається, що у Білгороді нібито вибиті вікна у деяких багатоповерхівках, в одному з будинків осколки снаряда сильно пошкодили балкон однієї квартири.

Також, за даними губернатора, пошкоджено скління у "Білгород Арені" та гімназії.

За словами Гладкова, у Білгородському районі після відбиття повітряної атаки у селищі Дубове в одному приватному будинку посічено покрівлю, пошкоджена автівка.

Пізніше російське міністерство оборони уточнило, що на Білгородщині було знищено 15 снарядів реактивної системи залпового вогню RM-70 Vampire.

А 27 березня російське міністерство оборони заявило про нібито знищення 18 снарядів РСЗВ Vampire над Білгородською областю. Губернатор каже про буцімто постраждалого з осколковими пораненнями попереку. 

"У селі Таврове пошкоджено покрівлі двох приватних домоволодінь та два автомобілі. У селі Микільське пробито покрівлю одного приватного домоволодіння. Усі оперативні служби працюють на місцях. Обхід території буде продовжено у світлий час доби", – додав губернатор Білгородської області РФ.

Нагадаємо, у ніч на понеділок, 25 березня, в російській федерації сталася пожежа на трансформаторній підстанції Новочеркаської Державної районної електростанції. Два енергоблоки ДРЕС тимчасово виведені з експлуатації.

А у ніч на 9 березня у російській федерації нібито збили майже 50 українських безпілотників, переважна більшість яких, як стверджують, летіла на Ростовську область.  Зокрема, неспокійно було і в Курську.

Загалом у 2024 році вже відбулося 15 атак безпілотників на 13 нафтопереробних заводів у 9 регіонах російської федерації. З них значні ушкодження понесли 8 об'єктів.

Своєю чергою віцепрем'єр-міністерка Ольга Стефанішина відреагувала на статтю про нібито заклики США до України припинити удари по російських НПЗ. Вона заявила, що нафтопереробні заводи на території росії є законними цілями з військового погляду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: