fbpx
Сьогодні
Фото 10:06 28 Бер 2024

Наслідки нічної атаки рф: у Харкові понівечені будинки та ресторан, на Запоріжжі дрони вдарили по транспортній інфраструктурі

English version here

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

У ніч на 28 березня ворог атакував регіони України ракетами та 28 "Шахедами". У Харкові зруйнований ресторан та понівечені будинки. У Запорізькій області була атакована транспортна інфраструктура.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Харківську обласну прокуратуру у Telegram та на Сили оборони півдня України у Telegram.

Харків

Цієї ночі Харків атакували безпілотники. У Київському районі внаслідок атаки були пошкоджено обʼєкти цивільної інфраструктури.

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Через ворожий удар:

  • зруйнований ресторан,
  • пошкоджені офісні приміщення,
  • у прилеглих житлових будинках вибито вікна.

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Як зазначає прокуратура, внаслідок атаки ніхто не постраждав.

Правоохоронці вилучили уламки трьох дронів. Розпочата кримінальна справа за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Запорізька область

російські окупанти в ніч на 28 березня також вдарили по Запорізькій області "Шахедами". Там була атакована транспортна інфраструктура.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Сили оборони півдня України у Telegram.

Під час атаки ворог застосував стратегічну і тактичну авіацію, а потім випустив кілька хвиль дронів-камікадзе.

Ще ввечері 27 березня окупанти з літаків Ту-22М3, які вийшли на пускові рубежі над акваторією Чорного моря, випустили ракети Х-22 у бік Одеської області. Пізніше з літака Су-30 випустили і протирадіолокаційну ракету в тому ж напрямку. Ракети втратили бойову спроможність в акваторії моря.

Удар дронів був зосереджений на Запорізькій області. Бойова робота тривала майже чотири години, а "Шахеди" маневрували над житловими кварталами та промисловими об'єктами:

  • у Запорізькій області знищили 11 дронів,
  • Дніпропетровській – 3,
  • Одеській – 2.

Але були влучання, зокрема, ворог атакував транспортну інфраструктуру Запорізької області, люди не постраждали.

Також у приватному секторі Запоріжжя впали уламки збитих безпілотників. Сталася пожежа, вибуховою хвилею пошкоджено понад 10 будинків. Двоє місцевих мешканців отримали поранення.

Удар по Україні в ніч з 27 на 28 березня

Російські війська атакували територію України ударними безпілотниками типу "Шахед" сьогодні вночі, з 27 на 28 березня. У Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що спочатку дрони влетіли в повітряний простір України з боку Курської області РФ у Сумську область курсом на Харків.

 Пізніше Терехов повідомив, що під ударом опинився Київський район міста.

Також через деякий час загрозу застосування ворогом "Шахедів" було оголошено у Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Після оголошення загрози застосування "Шахедів" для південних та центральних областей України, вибухи лунали у Дніпрі та Дніпропетровській області.

Пізніше стало відомо, що внаслідок падіння уламків збитих дронів пошкоджено кілька приватних будинків у Запоріжжі, також є поранені.

Загалом російські окупанти у ніч на 28 березня атакували регіони України ракетами та 28 "Шахедами" з акваторії Чорного моря, Криму, Курської області. Сили ППО збили 26 дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: