fbpx
Сьогодні
16:22 26 Бер 2024

Ворог постійно змінює тактику й намагається знайти слабкі шпарини в нашій системі ППО, – речник ЗСУ

English version here

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що рф постійними обстрілами намагається дестабілізувати ситуації всередині України.

Про це майор повідомив у ефірі телемарафону "Єдині новини", пише Рубрика.

"Ворог останнім часом акцентував свою увагу і намагається атакувати досить потужно інфраструктурні об'єкти. Це пов'язано з різними факторами, а також чинниками. У тому числі ворог постійно змінює тактику, намагається знайти слабкі шпарини в нашій системі ППО", — сказав Євлаш.

Речник ПС ЗСУ зазначив, що рф продовжить атакувати Україну й надалі.

"Основна мета — це дестабілізувати обстановку всередині держави, змусити Україну до нестандартних дій. Звичайно, що ми продовжуємо моніторити, виявляти ракети та інші засоби противника і завдавати по них вогневе ураження", — додав майор.

Обстріл Одеси

Нагадаємо, що останнім часом росіяни неодноразово завдавали ударів по Одесі. Для цього вони застосовували ракети та дрони-камікадзе.

Так, російська Федерація вдень понеділка, 25 березня, в черговий раз завдала ракетного удару по місту Одеса. Також вдень рф завдала ще одного удару по Одесі балістичними ракетами.

Також у п'ятницю, 22 березня, окупанти завдали масованого удару по Україні. Під їхньою атакою знаходилася Одеса та область. Ціллю таких атак стали енергетичні об'єкти. Внаслідок ударів 53 тисячі абонентів залишилися без світла. Через пошкодження в Одесі та районі почалися екстрені відключення світла.

Загалом вночі, 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що енергетична система України зазнала одну з найбільших за два роки повітряних атак. Унаслідок російських обстрілів уражено близько 20 підстанцій, електростанції, зокрема ДніпроГЕС.

Ракетний удар по Києву

Близько 10:30 25 березня в частині регіонів України було оголошено повітряну тривогу, у тому числі в Києві та області. У Повітряних силах попереджали про загрозу балістики. Майже одразу у Києві прогриміли вибухи.

Обломки ракет впали в кількох районах столиці. Зокрема, внаслідок ракетної атаки пошкоджено багатоповерховий будинок у Печерському районі.

Згодом стало відомо, що рф вдарила по Києву двома балістичними ракетами, які запустила з території тимчасово окупованого Криму. Їх вдалося збити.

У столиці внаслідок ракетного ворожого удару 25 березня пошкоджено частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука.

рф завдала ударів по Києву найновішими ракетами "Циркон".

Кореспондент Рубрики Микола Тимченко побував на місці події.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: