fbpx
Сьогодні
13:41 26 Бер 2024

"Виключно для відвідувачів": під час повітряної тривоги у столиці жінку не впустили до укриття елітного готелю

Фото: Raddison Blu Hotel

Увечері 25 березня, під час повітряної тривоги через загрозу балістичного удару, мешканку столиці не впустили до укриття закладу, аргументуючи тим, що воно нібито "тільки для відвідувачів".

Про це жителька Катерина Смачило розповіла в коментарі OBOZ.UA. Вона вже написала відповідну заяву до правоохоронних органів.

Як розповідають, у Києві один з готелів Raddison Blu Hotel, який розташований у Шевченківському районі міста, потрапив у скандал.

Так, за словами Катерини Смачило, під час повітряної тривоги її не впустили в укриття Raddison Blu Hotel. Саме тоді оголосили балістичну загрозу.

"Вони сказали, що у них укриття виключно для відвідувачів готелю. Все. Для тих, хто проживає. Аргументів далі ніяких не було – я нічого не розпитувала, бо була тривога і я просто побігла в інше укриття", – розповіла Катерина.

Киянка додала, що надалі, після розголосу, представники готелю написали її в Instagram з проханням дати номер телефону.

"Ми вам передзвонимо та пояснимо, чому так сталось – тобто це не вибачення. Я їм відповіла, що поясните поліції та військовій адміністрації. І далі вони мені надіслали голосове повідомлення, яке я навіть не відкривала, бо це не нормальна комунікація", – додала Смачило.

в готелі не пустили в укриття

Фото: Фейсбук / Катерина Смачило

Вона також розповіла, що поліція оперативно прибула на виклик. Правоохоронці склали заяву та передали її слідчому Шевченківського району. Розгляд звернення триватиме до 30 днів.

У поліції Києва нам підтвердили факт звернення – наразі ведеться перевірка за цим фактом.

заява у поліцію

Фото: Фейсбук / Катерина Смачило

Варто додати, що OBOZ.UA звернувся за коментарем до Raddison Blu Hotel щодо цієї ситуації з проханням прокоментувати її. Але там відповіли, що "у нас не має укриття в готелі – у нас є паркінг", а за іншими роз'ясненнями попросили звернутись до головного офісу, написавши відповідного листа.

Які прецеденти з укриттями трапляються в Україні?

Під час однієї з повітряних тривог у Святошинському районі столиці дітям не дозволили пройти до укриття через те, що вони були з собакою.

В одній зі шкіл у Святошинському районі, побачивши, що діти були із собакою, охоронець не допустив їх до укриття, попри очевидну загрозу їхньому життю через ракетну атаку.

Також до укриття міської ради під час тривоги не пустили учасників акції "Гроші на ЗСУ" в Миколаєві.

Ще раніше під час обстрілу Києва у червні 2023 року люди в Деснянському районі пішли до укриття, яке розташовується в місцевій поліклініці, та воно виявилося замкненим. Вони мусили стояти біля входу.

Приблизно через 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги уламки впали на дитячу поліклініку. На місці загинули троє людей, зокрема дитина.

Тоді у справі про недопуск громадян до укриття в столиці чотирьом фігурантам повідомили про підозру.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: