fbpx
Сьогодні
08:40 04 Тра 2024

Уночі по Харкову та Дніпропетровщині окупанти запустили БпЛА: є пошкодження, виникла пожежа

Фото: Сили оборони півдня України

У ніч на 4 квітня російські загарбники з Білгородської області рф запустили у напрямку Харкова декілька груп "шахедів": у місті пролунали кілька вибухів та почалася велика пожежа, постраждали люди. У Павлоградському районі Дніпропетровської області сили ППО збили п'ять дронів. Втім, є пошкодження. 

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм Повітряних сил ЗСУ, Телеграм голови міста Ігоря Терехова, Телеграм очільника Харківської області Олега Синєгубова, Телеграм керівника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака.

Як повідомили повітряники, перша група ворожих БПЛА вилетіли з Білгородської області рф опісля півночі.

Згодом ворог запустив ще одну групу дронів. Частина з них рухалась у південному напрямку на території Дніпропетровської області й у напрямку Павлограда.

Дніпропетровська область

Як повідомив очільник області, уночі російські війська атакували безпілотниками Дніпропетровську область.

"Без руйнувань не минулося. Пошкоджений об'єкт критичної інфраструктури. А ще – три приватні будинки. Один з них зайнявся. Пожежу загасили", – наголосив голова ОВА.

Внаслідок російської атаки постраждали двоє осіб – це чоловік та жінка. Обох травмованих шпиталізували до медзакладу в стані середньої тяжкості.

Харків

Близько першої ночі стало відомо про загрозу для Харкова, у місті пролунали 2 вибухи. З його слів, обидва влучання по цивільній інфраструктурі Основʼянського району міста.

"Два прильоти шахедів по місту, обидва по цивільній інфраструктурі Основʼянського району. На місці одного із влучань – масштабна пожежа. На цей час відомо про одну постраждалу людину", написав голова міста.

Згодом Терехов зазначив, що постраждали три людини, серед них дитина.

О 2.10 Синєгубов уточнив, що в результаті падіння уламків збитих "Шахедів" є загоряння цивільної двоповерхової офісної будівлі в Основʼянському районі Харкова.

Пізніше очільник ОВА додав, що кількість постраждалих збільшилася до чотирьох.

"Ще одне звернення надійшло від 52-річної жінки. Без госпіталізації", написав він.

Також раніше він інформував, що "постраждалі дитина 2010 року народження та жінка госпіталізовані, ще одній 89-річній жінці надали допомогу на місці".

Нагадаємо, що 1 травня окупанти запустили по Харкову керовані авіабомби: пролунали вибухи, сталося влучання у приватний будинок.

Що відомо про можливий наступ рф на Харків

Нагадаємо, останніми тижнями у мережі з'являлася інформація, що нібито російські окупанти готують новий наступ на Харків та Суми. В Україні наголошували, що навіть якщо росіяни мають такі плани, то навряд чи вони зможуть це здійснити.

Окрім того, в ISW зазначають, що Кремль посилив удари та інформаційні операції проти мешканців Харкова, щоб переконати українців тікати з міста та перемістити мільйони людей всередині країни.

Як повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, армія рф щоденно випускає по Харківщині від 10 до 15 керованих авіабомб та завдає ударів новими типами боєприпасів.

Своєю чергою представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що росія може готувати наступ на Харківську та Сумську області наприкінці травня або на початку червня.

Також командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив, що у росіян справді є план можливого захоплення двох міст – Харкова та Сум. Проте українські військові не знають, наскільки ці плани серйозні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: