fbpx
Сьогодні
16:57 15 Гру 2023

У Києві під час тривоги дітей з собакою не пустили до укриття: в КМВА відреагували

Під час однієї з повітряних тривог у Святошинському районі столиці дітям не дозволили пройти до укриття через те, що вони були з собакою. Це неприпустимий випадок, вже зареєстровано кримінальне провадження і розпочато досудове розслідування.

Про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці та пресслужба КМВА у Телеграм, передає Рубрика.

За даними слідства, 14 грудня 2023 року приблизно о 16:20 під час повітряної тривоги, оголошеної через ракетну атаку рф по столиці, 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик намагалися потрапити до укриття в одній із шкіл у Святошинському районі.

Побачивши, що діти були із собакою, охоронець не допустив їх до укриття, попри очевидну загрозу їхньому життю через ракетну атаку.

"Під час повітряної тривоги двоє дітей – 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик – намагалися потрапити до укриття в школі, в якій вони і навчаються. Але охоронець не пустив їх, нібито через те, що діти були із собакою! Це неприпустимий випадок!" – наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Фото: Київська міська прокуратура

Він повідомив, що наразі вже зареєстровано кримінальне провадження, і Святошинська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом "завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження".

Попко запевнив, що, як начальник військової адміністрації Києва, триматиме цю справу на особистому контролі.

"І тут важливо не лише знайти винних, але й з'ясувати головне – чому виник такий прецедент! Чим керувалась дана посадова особа!" – підкреслив він.

Начальник КМВА звернувся до кожного керівника, хто відповідальний за комплекс укриттів чи за одне, конкретне укриття в місті:

"Проведіть внутрішню перевірку і роз'яснювальну роботу з персоналом, відповідальним за допуск людей! Всі мають розуміти і виконувати безапеляційне правило – усі укриття мають бути відчинені під час тривоги і доступні для всіх мешканців Києва без винятку! Це питання життя! Помилок вам ніхто не пробачить! Та й ви собі не пробачите".

Попко додав, що військова адміністрація вживатиме всіх заходів (якщо доведеться – навіть непопулярних) аби такі кричущі випадки більше не повторилися, і всі кияни почувалися в рідному місті захищеними.

Як повідомлялося, у Києві 14 грудня пролунало 5 повітряних тривог загальною тривалістю майже 5 годин.

Під час тривог росіяни випустили кілька аеробалістичних ракет "Кинджал".

Під час оголошення по всій Україні повітряної тривоги у столиці пролунали потужні вибухи.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: