fbpx
Сьогодні
14:19 26 Бер 2024

В Україні створили серію роликів про те, як відновити основні документи громадянина України

Відновлення втрачених через війну документів залишається одним із важливих питань для українців. Часто відновлення документів потребує дотримання складних процедур та перетворюється на довгострокову проблему. Для того, аби пояснити українцям, що слід робити у таких випадках БФ "Право на захист" проводить інформаційно-просвітницьку кампанію, в межах якої створив серію роликів. З них українці отримають відповіді на найпоширеніші запитання щодо відновлення документів, які кроки необхідно зробити для цього.

Про це пише Рубрика.

У чому проблема? 

Через початок повномасштабної війни великій кількості українців довелося покинути свої домівки. Через переїзди та поспіх багато громадян втратили свої документи.  Не всі українці розуміють, чи реально їх відновити, і як це можна зробити.

Яке рішення? 

БФ "Право на захист" проводить інформаційно-просвітницьку кампанію щодо відновлення основних документів громадянина України. З серії відеороликів українці отримають відповіді на найпоширеніші запитання щодо процедури відновлення втрачених документів, а саме:

  • внутрішнього паспорта;
  • паспорта для виїзду за кордон;
  • свідоцтва про народження;
  • документа про освіту;
  • картки платника податків (ідентифікаційного коду).

Як це працює? 

У першому відео Віталій Чорненький, координатор програми надання правової допомоги ВПО та постраждалим від воєнних дій БФ «Право на захист» розкаже, як відновити паспорт громадянина України.

Всі відео можна переглянути за посиланням.

З серії відеороликів українці отримають відповіді на найпоширеніші запитання щодо процедури відновлення втрачених документів.

Нагадаємо, в Україні зросла вартість оформлення деяких біометричних документів.

Також повідомлялось, що міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України анонсувало, що українці на тимчасово окупованих територіях зможуть оформити тимчасове посвідчення громадянина України за заявою членів сім'ї або законних представників, які перебувають на підконтрольній території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: