fbpx
Сьогодні
19:01 06 Бер 2024

Минулого року українці використали електронний підпис та печатку понад 20 мільярдів разів: у чому рішення

Фото: diia.gov.ua

У 2023 році українці понад 20 мільярдів разів використали електронний підпис та печатку. Це майже вдвічі більше, ніж було у 2022 році.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство цифрової трансформації України.

У чому проблема?

Людям зручніше користуватися цифровими сервісами замість «паперових». Окрім економії часу й паперів, українці отримують захист та конфіденційність стосовно електронних документів.

У 2021 році Мінцифра запустила Дія.Підпис. Ним можна засвідчувати будь-які документи в застосунку та на порталі Дія, а ще авторизуватися на деяких порталах державних послуг.

"Це топінструмент українців для підписання електронних документів: у 2023 році його використали для підписання і авторизацій понад 17 мільйонів разів. Це означає, що люди дедалі частіше укладають договори, підписують документи та ведуть документообіг онлайн. Тож мають більшу довіру до електронних послуг. Сфера електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг стрімко розвивається", – зазначив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Яке рішення?

Мінцифра спрощує державні процедури, переносить сервіси в онлайн і підтримує розвиток електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг. Це дає змогу користуватися цифровими технологіями в повсякденних справах, комунікації та бізнесі.

"Електронний підпис та печатка — це зручно, безпечно й швидко. З ними можете на раз-два підписати звіт до податкової, заяву про відпустку, петицію, угоду про оренду квартири або контракт. Ключове — не треба кудись їздити. Економимо час, гроші й ресурси", – наголошує Федоров.

Як це працює?

Мінцифра проаналізувала статистичні дані про діяльність надавачів електронних довірчих послуг з 2019 року. Тож можна прослідкувати, як загалом зростав попит на них:

  • 2019 рік — понад 1,6 млрд разів;
  • 2020 рік — понад 3,9 млрд разів, що на 139,9% більше, ніж у попередньому;
  • 2021 рік — понад 8,7 млрд разів, що на 121% більше, ніж у попередньому;
  • 2022 рік — понад 10,4 млрд разів, що на 19,6% більше, ніж у попередньому;
  • 2023 рік — понад 20 млрд разів, що на 93,4% більше, ніж у попередньому.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, команда розробників застосунку "Дія" продовжує вдосконалювати онлайн-сервіс. Наразі у додатку пришвидшили процес подання заяви про отримання субсидії на оплату комунальних послуг, газу та палива.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: