fbpx
Сьогодні
10:13 25 Бер 2024

ППО вночі збила 8 із 9 російських дронів: на Миколаївщині через атаку БпЛА поранено 11 людей

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Протиповітряна оборона збила 8 із 9 російських дронів, які атакували південь України у ніч проти 25 березня. Ворог завдав чергових ударів безпілотниками по Миколаївській області. Влучили в енергетичний об'єкт та житлові будинки, поранень зазнали 11 людей.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Повітряні сили ЗСУ та пресслужбу ДСНС.

"Сьогодні вночі захисники неба збили 8 із 9 ударних БПЛА типу "Shahed", якими противник атакував із мису Чауда (Крим)", – йдеться у повідомленні.

До відбиття повітряного нападу залучалися мобільні вогневі групи Сил оборони України.

"Шахеди" знищено у межах Миколаївської та Одеської областей", – зазначили у Повітряних силах.

Фото: Телеграм / Повітряні сили ЗСУ

Російські війська атакували Миколаївську область дронами в ніч на 25 березня.

"Внаслідок падіння уламків збитого БпЛа на територію приватного сектору у Миколаєві, сталося часткове руйнування двоповерхового житлового будинку. Вибуховою хвилею пошкоджені приватні будинки поруч. Виникла пожежа будинку та двох легкових авто, яку було оперативно ліквідовано", – зазначають в ДСНС.

За попередніми даними 11 людей отримали поранення, 2 з них госпіталізовано, іншим надано першу допомогу на місці.

Фото: t.me/dsns_telegram

"У Миколаївському районі області ворог поцілив по одному з об'єктів, що спричинило займання на його території. Пожежу оперативно ліквідовано, постраждалих і травмованих немає", – йдеться в повідомленні.

Фото: t.me/dsns_telegram

Напередодні, ввечері 24 березня, Силами та засобами протиповітряної оборони у Миколаївській області були знищені два російські розвідувальні безпілотники.

"Протягом дня, 24 березня 2024 року, на Миколаївщині протиповітряною обороною півдня України знищено 2 російські розвідувальні БпЛА – 1 "Supercam" та 1 безпілотник опертивно-тактичного рівня", – йдеться в публікації.

російські дрони "SuperCam", за даними з відкритих джерел, спочатку були передбачені для аерофотозйомки місцевості. Це мало допомагати дослідникам у створенні карт, а також у рятувальних операціях.

Проте після початку повномасштабного вторгення рф в Україну такі БПЛА зʼявилися й на озброєнні ворожої армії. За їх допомогою інтервенти ведуть повітряну розвідку.

Нагадаємо, вночі 25 березня в Одесі було чутно вибухи. Повідомлялось, що мешканці деяких районів залишилися без світла та води. Повідомлялося про роботу сил ППО.

Пізніше стало відомо, що під час атаки дронів-камікадзе по Одесі та області росіяни пошкодили об'єкти енергетичної інфраструктури. Зокрема, в ДТЕК зазначили, що вночі окупанти пошкодили один із високовольтних енергооб'єктів НЕК "Укренерго". Через це без світла залишилися жителі Пересипського району Одеси.

Як повідомив Володимир Зеленський, за цей тиждень російські терористи застосували майже 190 ракет, близько 140 "шахедів" та майже 700 керованих авіабомб.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: