fbpx
Сьогодні
08:25 25 Бер 2024

Одещину вночі атакували безпілотники: зафіксовані пошкодження енергетичної інфраструктури

English version here

Фото: Сили оборони півдня України

У ніч на понеділок в Одеській області працювала протиповітряна оборона через атаку "Шахедів" з Чорного моря. Внаслідок обстрілу пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram голови Одеської ОВА Олега Кіпера та Сили оборони півдня.

Повітряні сили ЗСУ повідомляли, що в неділю ввечері було зафіксовано рух ударних безпілотників з акваторії Чорного моря.

 "Декілька груп ударних ворожих БпЛА в акваторії Чорного моря, вектор руху північно-західний (Одеса)", – йшлося в повідомленні.

На Одещині також було оголошено ракетну небезпеку.

"Іде бойова робота на Одещині. Нагадуємо, це також може бути небезпечно. Цікаві кадри роботи ППО не мають вартувати вам життя", – повідомляли Сили оборони півдня.

Близько опівночі росіяни запустили по Україні "Шахеди".

Місцеві паблики зазначали, що після серії вибухів у деяких районах Одеси зникла електрика та водопостачання.

"Ворог черговий раз атакував Одеську область ударними безпілотниками. Є пошкодження енергетичної інфраструктури, в частині Одеси немає електропостачання", – заявив голова Одеської ОВА.

За його словами, усі екстрені служби працювали на місцях ударів.

О 00.46 пролунав відбій повітряної тривоги.

У понеділок в Одесі не працюватиме електротранспорт через перебої з електропостачанням після російських ударів "Шахедами".

За інформацією міської влади, не вийдуть на маршрути трамваї та тролейбуси.

Окрім цього, дитячі садочки в Одесі, які станом на 8:00 не мають світла, прийматимуть дітей у чергові групи і не годуватимуть їх, бо приготування їжі неможливе.

"Ворог продовжує прицільно бити по нашій енергетичній інфраструктурі. Вночі російські дрони атакували дві підстанції у південному регіоні", – зазначили в Укренерго.

Повідомляється, що через ушкодження обладнання в Одесі та Одеській області енергетики змушені збільшити періоди обмеження споживання.

"Це необхідно для захисту вцілілого обладнання від навантаження, яке може спричинити додаткові технологічні пошкодження", – йдеться у повідомленні.

За даними Укренерго, більше інформації про зміни у графіках відключень можна знайти на офіційних сторінках місцевого обленерго.

Удари росіян по Одесі та області

Російські війська відновили масовані атаки за допомогою дронів-камікадзе та ракет по Одесі та області. Так, у ніч на 22 березня загарбники масовано атакували Україну, випустили понад 150 дронів та ракет. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет. Під ударом ворога була енергетика.

Російські загарбники завдали удару з балістичного озброєння по Одеській області – на місці влучання виникла пожежа.

Зазначається, що в Одесі рятувальники задіяли для ліквідації пожежі, яка виникла внаслідок удару РФ 22 березня, спеціальної роботи – Magurus Wolf R1. В Одесі та Одеському районі запроваджено екстрені відключення світла.

Крім того, у ніч проти 24 березня російські агресори запустили по Україні 57 повітряних цілей. В Одесі після російського обстрілу знову ввели графіки аварійних відключень електроенергії.

За словами представників ДТЕК, через збільшення електроспоживання у вечірній піковий годинник за розпорядженням НЕК Укренерго в Одесі застосовуються графіки стабілізаційних відключень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: