fbpx
Сьогодні
08:37 25 Бер 2024

Гуменюк розповіла подробиці про нічну атаку на південь України

Прес-секретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла деталі ворожої атаки вночі 25 березня.

Про це заявила прес-секретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомляє Рубрика з посиланням на ефір телемарафону.

За словами Гуменюк, атака росіян зосереджувалась на Одеській та Миколаївській областях. Перед ударом дронів ворог випустив радіолокаційну ракету. Так росіяни намагалися знешкодити спроможність ППО.

"Перед заходом на удар дронів, ворог працював тактичною авіацією і випустив радіолокаційну ракету Х-31П. Можливо знищена у повітрі. Дані перевіряються", – заявила Гуменюк.

Також прес-секретар розповіла про бойову роботу на півдні України.

"Півтори години тривала бойова робота. На наступних заходах дронів з Чорного моря ворог концентрувався на об'єктах енергетики. По 4 дрони знищено в Одеській та Миколаївській областях", – сказала Гуменюк.

В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об'єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці. Люди не постраждали. Також уламками дрона пошкоджено житлову будівлю.

"Уламками збитого дрона в житловому кварталі Миколаєва пошкоджено двоповерхову будівлю, 11 постраждалих, їм надана медична допомога. 3 людини, за попередніми даними, в госпіталізації", – повідомила Гуменюк.

За словами прес-секретаря, ворог, вишукуючи об'єкти для ураження, спрямовував дрони серед житлових будинків, тому наслідки бойової роботи можуть завдавати таких пошкоджень.

Як писала Рубрика, що вночі 25 березня в Одесі було чутно вибухи. Мешканці деяких районів залишилися без світла та води. Повідомлялося про роботу сил ППО.

Пізніше стало відомо, що під час атаки дронів-камікадзе по Одесі та області росіяни пошкодили об'єкти енергетичної інфраструктури.

Удари росіян по Одесі та області

Російські війська відновили масовані атаки за допомогою дронів-камікадзе та ракет по Одесі та області. Так, у ніч на 22 березня загарбники масовано атакували Україну, випустили понад 150 дронів та ракет. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет. Під ударом ворога була енергетика.

Російські загарбники завдали удару з балістичного озброєння по Одеській області – на місці влучання виникла пожежа.

Зазначається, що в Одесі рятувальники задіяли для ліквідації пожежі, яка виникла внаслідок удару РФ 22 березня, спеціальної роботи – Magurus Wolf R1. В Одесі та Одеському районі запроваджено екстрені відключення світла.

Крім того, у ніч проти 24 березня російські агресори запустили по Україні 57 повітряних цілей. В Одесі після російського обстрілу знову ввели графіки аварійних відключень електроенергії.

За словами представників ДТЕК, через збільшення електроспоживання у вечірній піковий годинник за розпорядженням НЕК Укренерго в Одесі застосовуються графіки стабілізаційних відключень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: