fbpx
Сьогодні
Фото 13:40 25 Бер 2024

Екорішення: в затоці річки Дніпро під Києвом провели толоку на каяках і прибрали понад 40 кубів сміття

Біля Жукового острова під Києвом,  в затоці річки Дніпро, провели масштабну толоку на каяках та прибрали понад 40 кубів сміття.

Про це повідомляє КП "Плесо", інформує Рубрика.

У чому проблема?

Через весняний паводок сміття опинилося у воді та накопичилося в очереті, тож інакше як плавзасобах не підступитися, коментує директор департаменту захисту довкілля та адаптації до змін клімату КМДА Олександр Возний.

"Величезна частина цього сміття, яке ми прибирали, попадає в Дніпро саме через річку Либідь та її притоки, куди сміття здуває вітрами з багатьох вулиць міста", – пише власник каяк-центру Михайло Петелицький і додає, що на річці Либідь пообіцяли встановити сміттєуловлювачі.

Яке рішення?

У затоці річки Дніпро, під столицею біля Жукового острова, провели толоку на каяках і прибрали понад 40 кубів сміття.

Як це працює?

Толоку провели комунальники підприємства "Плесо" разом зі спільнотою "Каяк Каное Центр" та волонтерами, а організував захід департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

Дана ініціатива була приурочена до Всесвітнього дня охорони водних ресурсів, який відзначається 22 березня. Завдяки спільним зусиллям було зібрано 40 кубів сміття.

Зазначається, що наприкінці лютого підземну ділянку русла річки Либідь розчистили й вивезли майже три тисячі кубометрів сміття.

Нагадаємо, щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води. WWF-Україна нагадує про важливість відновлення вільної течії річок.

Вода — це основа Життя! Тема цьогорічного Дня води — "Вода для миру". Вода може створити мир, але її нестача спричинити конфлікт. Понад три мільярди людей по всьому світу залежать від водних ресурсів, що перетинають державні кордони!

Це можливість нагадати собі про важливість збереження цього безцінного ресурсу, який дарує нам життя, і сьогодні особливо гостро потребує захисту.

Як повідомлялось раніше, у 2024 році розпочався спільний проєкт Всесвітнього фонду природи Україна (WWF-Україна) та Басейнового управління водними ресурсами річок Прут та Сірет. Це буде масштабне дослідження для виявлення наявних перешкод для відновлення вільної течії річок в межах усього басейну. Проєкт "Відкриті річки" реалізовують за підтримки європейської грантової організації "Open Rivers Program" і в рамках загальноєвропейського руху "Living Rivers Europe" ("Живі європейські річки").

Нагадаємо, у Дунайському пароплавстві почали створювати хаб із обслуговування суден та системою утилізації відходів, що забруднені нафтопродуктами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: