fbpx
Сьогодні
14:41 23 Бер 2024

Пошкодження ДніпроГЕС призвело до втрати близько 20% потужностей Укргідроенерго

Фото: З відкритих мереж

Унаслідок російської повітряної атаки 22 березня сталося влучання у ДніпроГЕС, внаслідок чого було втрачено 20% регуляційних потужностей Укргідроенерго. На це час тривають оцінки збитків.

Про це повідомив генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота, пише Рубрика.

Як розповів очільник компанії, ДніпроГЕС не виробляє електроенергію і терміни відновлення роботи поки невідомі.

При цьому Сирота також зазначив, що проводяться певні випробування.

"Те, що є обладнання, яке не підлягатиме відновленню, а потребуватиме заміни – очевидні речі. Ми розуміємо, що це обладнання індивідуального замовлення і термін його виготовлення досить тривалий. Але щодо обладнання, яке підлягатиме заміні й капітальному ремонту ми можемо сказати згодом", – повідомив гендиректор Укргідроенерго.

Нагадаємо, що 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Також під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено. Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Окрім того, унаслідок влучань ворожих ракет по гідроелектростанції ДніпроГЕС у Запоріжжі стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро. 

У місті площа засмічення відходами руйнації з ДніпроГЕС становить:

  • понад 7200 м² на вул. Славутича,
  • понад 300 м² на вул. Петра Сагайдачного (Бородинській).

Також через наслідки атаки на Дніпровську гідроелектростанцію обидві її частини припинили виробництво електроенергії. ДніпроГЕС-2 у критичному стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: