fbpx
Сьогодні
11:58 25 Бер 2024

Командувач підготовкою Сухопутних військ ЗСУ йде з посади: очолить новий напрямок

Фото: (facebook.com/viktornikoliy

Генерал-майор Віктор Ніколюк заявив, що йде у відставку з посади командувача підготовкою Сухопутних військ Збройних сил України та очолить новий напрямок.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на його повідомлення у Facebook.

Він зазначив, що нині вимагає від кожного українця, особливо, військового, докладати максимум і більше зусиль для перемоги над російським ворогом.

"І все це планую зробити, очоливши одне зі з'єднань і один із напрямків фронту. Складаю з себе повноваження командувача Командування підготовки Сухопутних військ ЗСУ і бажаю своєму наступникові продовжувати нарощувати той потенціал, який ми спільно напрацювали за рік", – заявив Ніколюк.

Він також додав, що вдячний усім за плідну співпрацю і впевнений у її продовженні в нових умовах.

Довідка

Ніколюк був командувачем оперативного командування "Північ", новим командувачем напряму став бригадний генерал Дмитро Красильников.

13 березня минулого року генерал-майор став командувачем підготовки Сухопутних військ.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський повідомив, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський має карт-бланш на кадрові перестановки в армії.

Як зазначав головком ЗСУ, його головне завдання – це ефективно використати бойові можливості озброєння та техніки, а також утримання позицій та відновлення втраченого становища.

Крім того, Сирський уже повідомив про кадрові перестановки серед командирів в окремих бойових бригадах для збереження життя та здоров'я українських військових.

Додамо, що 4 березня президент Зеленський змінив командувача Сил підтримки Збройних сил України. Так, Олександр Яковець замінив Дмитра Герегу на цій посаді.

Що відомо про перестановки у ЗСУ

8 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив про рішення звільнити з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Натомість новим головнокомандувачем був призначений Олександр Сирський.

9 лютого Сирський зробив першу заяву на посаді головнокомандувача ЗСУ. Він наголосив, що сьогодні перед Україною на порядку денному стоять нові завдання.

Окрім того, президент України Володимир Зеленський затвердив кандидатури заступників новопризначеного головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та заступників нового начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

Також Кабінет міністрів України підтримав рішення щодо тимчасового призначення Олександра Порхуна на посаду міністра у справах ветеранів.

Варто додати, що Верховна Рада відправила у відставку міністра в справах ветеранів України Юлію Лапутіну.

Як повідомляла Рубрика, указом від 11 лютого Президент Володимир Зеленський призначив Павлюка командувачем Сухопутних військ ЗСУ.

Також глава держави Володимир Зеленський звільнив Максима Вікторовича Миргородського з посади командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ та призначив на його місце Ігоря Скибюка.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: