fbpx
Сьогодні
12:44 11 Лют 2024

Новим командувачем Десантно-штурмових військ Зеленський призначив Скибюка: що про нього відомо

Фото: Скріншот

Президент Володимир Зеленський звільнив Максима Вікторовича Миргородського з посади командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ та призначив на його місце Ігоря Скибюка.

Про це пише Рубрика, посилаючись на указ, опублікованому на сайті Офісу президента.

Указом №73/2024 Зеленський призначив Ігоря Анатолійовича Скибюка командувачем Десантно-штурмових військ. Відповідно, Максима Миргородського звільнено з цієї посади.

Варто додати, що Глава держави також призначив Олександра Павлюка командувачем Сухопутних військ ЗСУ, а генерал-лейтенанта Сергія Наєва замінив на посаді командувача Об'єднаних сил ЗСУ – Юрій Содоль.

Хто такий Ігор Скибюк?

Від 1998 служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді Десантно-штурмових військ ЗСУ, що базується у Львові.

Пройшов шлях від командира взводу до командира бригади. Брав участь у бойових діях на сході Україні після 2014 року.

У 2016 році підполковник Ігор Скибюк був командувачем українських частин у міжнародних навчаннях "Кленова арка-2016".

Станом на 2022 рік командир 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. У 2023 році начальник штабу — заступник командувача Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Має звання бригадного генерала, Герой України. У 2022 році йому надали орден Богдана Хмельницького 3-го та 2-го ступенів, пише видання "Новинарня".

З початком великої війни командував підрозділами бригади, які звільнили низку населених пунктів на Харківщині, зокрема Ізюм.

Що відомо про перестановки у ЗСУ

8 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив про рішення звільнити з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Натомість новим головнокомандувачем був призначений Олександр Сирський.

9 лютого Сирський зробив першу заяву на посаді головнокомандувача ЗСУ. Він наголосив, що сьогодні перед Україною на порядку денному стоять нові завдання.

Окрім того, президент України Володимир Зеленський затвердив кандидатури заступників новопризначеного головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського та заступників нового начальника Генштабу Анатолія Баргилевича.

Також Кабінет міністрів України підтримав рішення щодо тимчасового призначення Олександра Порхуна на посаду міністра у справах ветеранів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: