fbpx
Сьогодні
15:17 23 Бер 2024

У ГУР відкинули звинувачення росії, що причетні до теракту в підмосков'ї тікали в Україну

Представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Фото Ковальчук Віктор / УНІАН

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України відреагували на версію, що поширює росія щодо виконавців теракту в Підмосков'ї, які нібито тікали в Україну, вона "не витримує жодної критики".

Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов  в етері телемарафону, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

Як заявив офіцер, не треба бути експертом з питань безпеки. Адже й так всім відомо, що понад два роки триває повномасштабна російська агресія, а прикордонні території насичені ворожими військами, спецагентами, представниками спецслужб та силовиками.

"Лінія кордону замінована, спостереження ведеться всіма засобами, включно з аеророзвідкою, з обох боків. Такі області, як Бєлгородська та Курська, взагалі зараз є зоною активних бойових дій після останніх подій. І, зрозуміло, ця версія не витримує критики, це розуміють усі у світі, крім, можливо, зазомбованого російського населення…

Зараз є всі ознаки того, що ми маємо справу саме з такою діяльністю російських спецслужб. Далі, цілком імовірно, буде нагнітання істерії, закручування гайок і ліквідація навіть формальних залишків громадянських прав і свобод", нагосив Юсов.

У ГУР впевнені, що такі дії Москви не матимуть помітного впливу на перебіг війни.

"РФ також спробує використати теракт, щоб змінити ситуацію на міжнародній арені", вважає Юсов.

Варто додати, що російський диктатор володимир путін вийшов зі зверненням до росіян щодо теракту, який стався у Підмосков'ї увечері 22 березня.

Він наголосив, що нібито для підозрюваних у теракті "було підготовлено вікно" для переходу кордону з Україною.

Путін обіцяє встановити усіх замовників теракту, які "понесуть справедливе покарання".

"Що стосується розслідування. Можна сказати наступне: всі четверо виконавців знайдені й затримані. Вони намагалися сховатися і рухалися в бік України, де, попередньо, для них було підготовлено вікно для переходу кордону", зазначив він.

Заява путіна про "вікно в Україну" звучить абсурдно, оскільки терористам все одно довелося б перетинати спочатку російський кордон. Тому його слова можуть означати лише те, що рф не контролює частину свого ж кордону. 

Окрім того, російські пропагандисти з телеканалу НТВ оприлюднили діпфейк із секретарем РНБО Олексієм Даніловим, намагаючись переконати, що "Україна причетна до теракту 22 березня".

Як повідомляла Рубрика, у Красногорську Московської області РФ у великому концертному центрі «Крокус Сіті Холл» сталася. Серед постраждалих троє дітей 8 та 11 років. Більшість поранених — вогнепальні поранення й отруєння чадним газом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: