fbpx
Сьогодні
20:48 22 Бер 2024

У концертному залі "Крокус Сіті Хол" під москвою сталася стрілянина: є загиблі й десятки поранених

Фото: REUTERS/Maxim Shemetov

У Росії у Красногорську Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" сталася стрілянина. Є загиблі та поранені. У будівлі пожежа, завалився дах.

Про це пише "Медуза", інформує Рубрика.

За даними видання, 10-12 людей убиті, ще десятки поранені.

Як стало відомо, кореспондент "РИА Новости" опинився на місці події. Він розповів, що у партер "Крокус Сіті Холу" увірвалися люди в камуфляжі, як мінімум троє, відкрили стрілянину з автоматичної зброї.

"Точно є поранені", — повідомив він.

За його словами, нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Люди, які перебували в залі, додав він, лягли на підлогу, щоб врятуватися від стрілянини, лежали хвилин 15-20, після чого стали вибиратися поповзом. Багатьом вдалося вибратися, повідомив кореспондент.

Телеграм-канал "База" оприлюднив відео, зняте, як стверджується, очевидцями нападу.

Телегам-канал Mash опублікував відео, на якому, як стверджується, показано перші секунди атаки на відвідувачів "Крокус Сіті Холу".

під москвою сталася стрілянина

Фото: REUTERS/Maxim Shemetov

Будівлю "Крокуса" підпалили, дим піднімається на багато метрів. Пожежники не можуть розпочати гасіння й очікують прибуття спецпризначенців. Ті, хто вижив, тим часом сховалися на мінус 1 поверсі, повідомляють "Важные истории".

За даними телеграм-каналу Baza, у будівлі "Крокус Сіті Холу", охопленій вогнем, можуть перебувати до 100 осіб. Частина людей могла сховатися на мінус першому поверсі, частина відрізана вогнем на четвертому поверсі.

У будівлі концертного залу зруйновано дах, повідомляють очевидці.

У Красногорськ до "Кроскус Сіті Холу" направлено понад 50 бригад швидкої допомоги, повідомляє РБК із посиланням на пресслужбу МОЗ Московської області. На місце виїхав підмосковний губернатор Андрій Воробйов.

У цей самий час, як повідомляють місцеві ЗМІ, у Росії перестав працювати Telegram, ускладенене завантаженя фото і відео.

Свідки розповідають, що нападників було щонайменше п'ять, вони діяли як «підготовлені та навчені бойовики». Вони вбили охоронців і людей, які стояли біля входу до будівлі, заблокувавши його. Крім автоматів, невідомі мають при собі боєприпаси та рюкзаки, імовірно, із запалювальною сумішшю.

російська омбудсменка Тетяна Москалькова назвала «терактом» події у «Крокус Сіті Холі» та висловила співчуття близьким загиблих.

Що передувало?

7 березня посольства США та Великої Британії в росії заявили, що в рф плануються напади екстремістів на багатолюдні зібрання. Вони начебто мали відбутись у найближчі два дні. Дипломатичні установи порадили своїм громадянам утриматися від відвідування таких заходів, зокрема концертів.

Дипломатичні представництва інших країн, зокрема Канади, Латвії та Південної Кореї, також заявили, що найближчим часом у росії можливе здійснення терористичних актів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: