fbpx
Сьогодні
10:34 23 Бер 2024

Теракт у підмосковному "Крокус Сіті Холі": кількість загиблих зросла до 93, понад 100 - у лікарнях

Фото: Телеграм / Медуза — LIVE

Увечері 22 березня внаслідок теракту в підмосковському "Крокус Сіті Холі" загинули десятки людей, багато постраждалих: на цей час відомо про 93 загиблих і 107 госпіталізованих.

Про це пишуть МНС РФ, "Медуза", Astra.

Як зазначають, кількість загиблих налічує вже 93 росіяни, кількість жертв може зрости.

У МНС рф розповіли, що у лікарнях залишаються 107 осіб після теракту в "Крокусі".

Дах над залом для глядачів "Крокус Сіті Холу" обвалився. Пожежу досі гасять.

Російський диктатор володимир путін досі не прокоментував нападу. У ніч на 23 березня пропагандисти "РИА Новости" анонсували його звернення, проте пізніше назвали анонс "технічним збоєм".

Фото: Телеграм / Astra

У деяких містах рф скасували заходи.

Також кремлівські ЗМІ писали, що підозрювані можуть бути громадянами Таджикистану, у МЗС країни назвали це фейком.

Варто додати, що очільник ФСБ доповів путіну про затримання 11 осіб, "зокрема чотирьох учасників теракту", пише російське держагентство ТАСС з посиланням на пресслужбу Кремля.

Російські телеграм-канали поширюють фото нібито затриманого 19-річного громадянина Таджикистану. Утім МЗС Таджикистану заявило, що не отримувало від російської влади інформацію про причетність своїх громадян до нападу у "Крокус Сіті холі".

Офіційно правоохоронні органи рф не поширювали інформацію про затриманих.

А в ГУР вважають, що теракт у підмосковному Красногорську в концертному залі Crocus City Hall є свідомою провокацією режиму путіна, про яку попереджала міжнародна спільнота.

"Це свідома провокація російських спецслужб. Старіючий російський диктатор Путін починає повторюватися. Він починав з таких злочинів свою політичну кар'єру і цими речами намагається її закінчити", – сказав Юсов.

За словами представниками ГУР, міжнародна спільнота була "добре проінформована про підготовку подібних провокацій і заздалегідь попередила своїх громадян, які знаходяться на території Росії, про можливість її проведення і реалізації".

Варто зазначити, що в адміністрації президента Сполучених Штатів Америки заявили про відсутність якихось даних про можливості причетності України до сьогоднішньої стрілянини у російському торговому центі "Крокус Сіті хол" (Crocus City Hall) під Москвою.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу, відповідаючи на питання журналістів.

"Поки не має ознак того, що Україна чи українці причетні до цього. Це лише сталося і ми за цим стежимо. Але поки я переконую вас у відсутності зв'язків з Україною", — сказав він.

Як повідомляла Рубрика, у Красногорську Московської області РФ у великому концертному центрі «Крокус Сіті Холл» сталася. Серед постраждалих троє дітей 8 та 11 років. Більшість поранених — вогнепальні поранення й отруєння чадним газом.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: