fbpx
Сьогодні
Відео, фото 13:52 22 Бер 2024

Наслідки сьогоднішньої атаки ворога: щонайменше 5 загиблих, 14 поранених та 3 зниклих безвісти

Фото: Телеграм / Іван Федоров

У результаті масованого удару росіян по Україні уночі 22 березня щонайменше 5 людей загинули, 14 − за іншими даними 16 − людей поранені та 3 вважаються зниклими безвісти.

Про це пише Рубрика з посиланням на ДСНС, голову Запорізької ОВА Івана Федорова і Офіс генпрокурора у Telegram.

"Станом на зараз відомо про 2 загиблих людей та щонайменше 8 поранених у Хмельницькому. Також 6 травмованих у Запоріжжі, 3 особи там вважаються безвісти зниклими на місцях ударів. Інформація щодо постраждалих буде оперативно уточнюватися", – йдеться у повідомленні ДСНС.

Водночас голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив, що у Запоріжжі одна людина загинула та 8 дістали поранення.

Пізніше він додав, що кількість загиблих від ворожого ракетного обстрілу Запоріжжя збільшилася до 3 людей.

У ДСНС зазначили, що окупанти атакували інфраструктурні обʼєкти, також є руйнування житлових будинків. Під ударами росіян були Запоріжжя, Хмельниччина, Одещина, Дніпропетровщина, Полтавщина, Миколаївщина, Вінниччина, Львівщина та Івано-Франківщина.

На місцях ударів працюють рятувальники.

Федоров повідомив, що за кілька годин росіяни випустили по Запоріжжю майже 20 ракет − били по критичній та цивільній інфраструктурі. У результаті удару зруйновані та пошкоджені об'єкти інфраструктури, пошкоджені 10 приватних будинків та понад 35 багатоповерхівок.

Фото: Телеграм / Іван Федоров

Також окупанти завдали удару по ДніпроГЕС. Наразі автомобільний рух на дамбі ГЕС перекрили.

Пізніше Федоров додав, що щонайменше 2 людини у Запоріжжі вважаються зниклими безвісти. 4 будинки вщент зруйновані, понад 40 − пошкоджені.

Фото: Телеграм / Іван Федоров

Пізніше в Офісі генпрокурора повідомили, що у одна людина у Запоріжжі загинула "внаслідок обстрілу Дніпровської ГЕС".

В Укргідроенерго зазначали, що жертв серед працівників станції немає. Але відомо, що в момент удару дамбою рухався тролейбус. Він вигорів повністю.

Наразі Україна залучає аварійну допомогу від енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі для підтримки стабільної роботи своєї енергосистеми.

"Для підтримки безпечної роботи енергосистеми залучена аварійна допомога з енергосистем Румунії, Словаччини, Польщі. Аварійно-відновлювальні роботи триватимуть 24/7 до повного відновлення живлення споживачів", – повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

Зазначається, що через масовану атаку у ніч на 22 березня пошкоджені десятки об'єктів енергосистеми:

  • теплові та гідроелектростанції,
  • магістральні мережі НЕК "Укренерго",
  • мережі обленерго.

Найважча ситуація у:

  • Харківській,
  • Одеській,
  • Кіровоградській,
  • Дніпропетровській областях.
Водночас, енергосистема зберегла цілісність. Диспетчерський центр Укренерго працює над стабілізацією її роботи.

Масована атака рф 22 березня

Армія рф вранці у п'ятницю, 22 березня, підняла в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет Х-101/555/55. У низці українських міст із часом пролунали вибухи: працювала ППО, але є і прильоти.

У низці міст є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, є жертви.

Як повідомлялось, війська рф обстрілювали балістикою Харків: у місті пролунало близько 15 вибухів. Ворог цілив по енергетичній структурі: подекуди зникло світло, через знеструмлення насосних підстанцій спостерігалися проблеми з водопостачанням.

Також під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено.

Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

Внаслідок масованої атаки російських загарбників по Запоріжжю 22 березня відомо про щонайменше одного загиблого та вісьмох поранених. На Хмельниччині є поранені та загиблі. Наразі під завалами шукають людей.

Загалом вночі, 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: