fbpx
Сьогодні
10:26 22 Бер 2024

У Запоріжжі внаслідок ракетної ворожої атаки є загиблий і поранені, на Хмельниччині під завалами шукають людей

English version here

Фото ілюстративне

Внаслідок масованої атаки російських загарбників по Запоріжжю 22 березня відомо про щонайменше одного загиблого та вісьмох поранених. Ворог випустив по місту майже 20 ракет. Вибухи лунали і на Хмельниччині. Зафіксовано влучання в об'єкти інфраструктури і житлові будинки, є загибла і постраждалі.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Telegram голови Запорізької ОВА Івана Федорова та на Хмельницьку обласну військову адміністрацію.

Запоріжжя

"Зруйновані та пошкоджені об'єкти інфраструктури, приватні будинки та багатоповерхівки", – повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Він зауважив, що сьогоднішній обстріл міста був наймасштабнішим за рік. За кілька годин ворог випустив по Запоріжжю майже 20 ракет.

"Цілив по критичній інфраструктурі. Потрапив виключно в цивільні об'єкти", – зазначив начальник Запорізької ОВА.

Федоров також повідомив, що зруйновано та пошкоджено об'єкти інфраструктури, перекрито автомобільний рух на дамбі ГЕС.

Крім того, ушкоджень зазнали десять приватних будинків та понад 35 багатоповерхівок.

"Рятувальники працюють на місцях влучань. Комунальники визначають перелік пошкоджень та потреби для ліквідації наслідків. По закінченню їхньої роботи надам уточнену інформацію щодо наслідків масового удару", – підсумував Федоров.

Як зазначили правоохоронці, крім постраждалих та загиблого також відомо про трьох зниклих безвісти.

"На жаль, влучання є і по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині", – йдеться у повідомленні "Укргідроенерго".

На станції внаслідок атаки виникла пожежа. Там працюють надзвичайні служби та енергетики.

"Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована", – додають в "Укргідроенерго".

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у соцмережах написав, що російська ракета влучила в тролейбус, що рухався через дамбу. У ньому були люди.

Хмельницька область

У ніч на 22 березня російські окупанти вчергове атакували Україну, зокрема, вибухи лунали на Хмельниччині. Зафіксовано влучання в об'єкти інфраструктури і житлові будинки.

"Чергова атака ворога по Хмельниччині. Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури, житлові будинки. Всі служби працюють. На жаль, маємо поранених та 1 загиблу. Під завалами шукаємо людей", – повідомили у Хмельницькій обласній військовій адміністрації.

Згодом стало відомо про 2 загиблих людей та щонайменше 8 поранених у Хмельницькому.

Водночас у Хмельницькобленерго зазначили, що в області внаслідок ворожої атаки є пошкодження електромереж, відповідно є аварійні відключення електричної енергії.

"Енергетики оперативно перезабезпечують споживачів за аварійною схемою живлення. Перш за все – об'єкти критичної інфраструктури (лікарні, об'єкти водоканалів, котельні тощо). Далі працювати над відновленням розподілу електричної енергії всім споживачам", – зазначили в енергетичній компанії.

Раніше міський голова Хмельницького Олександр Симчишин писав про пошкодження і жертв.

"Жахливий ранок. Маємо пошкодження обʼєктів інфраструктури. Пошкодження житлових будинків. Є загиблі і постраждалі серед цивільних. Деталі згодом", – написав Симчишин.

Крім того, унаслідок російської атаки у Шепетівській громаді пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури, зазначив міський голова Віталій Бузиль.

"Ремонтні бригади працюють над відновленням електро та водопостачання. Жертв немає. Школи та садочки переведено на дистанційний режим. Тож зберігаємо спокій, і не ігноруємо повітряних тривог", — зазначив Віталій Бузиль.

Масована атака рф 22 березня

Армія рф вранці у п'ятницю, 22 березня, підняла в небо стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили пуски крилатих ракет Х-101/555/55. У низці українських міст із часом пролунали вибухи: працювала ППО, але є і прильоти.

У низці міст є влучання в об'єкти критичної інфраструктури, є жертви.

Як повідомлялось, війська рф обстрілювали балістикою Харків: у місті пролунало близько 15 вибухів. Ворог цілив по енергетичній структурі: подекуди зникло світло, через знеструмлення насосних підстанцій спостерігалися проблеми з водопостачанням.

Також під час масованої атаки рф, у Запоріжжі 22 березня пролунали 12 вибухів. Є поранені, сім будинків зруйновано, десятки пошкоджено.

Зокрема росіяни вдарили по ДніпроГЕС. На Запорізькій АЕС є загроза блекауту, знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Перебої зі світлом також є у Дніпрі, на Полтавщині, Сумщині. Відомо про влучання в об'єкти критичної інфраструктури в Івано-Франківській, Вінницькій, Миколаївській та Одеській областях. У низці областей ввели графіки відключення світла.

Загалом вночі, 22 березня, ворог випустив по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: