fbpx
Сьогодні
17:27 22 Бер 2024

Фонд BGV запрошує на тренінги із домедичної допомоги та мінної безпеки для переселенців

English version here

Завдяки проєкту "Спільнофонду", що реалізується Фондом громади "Подільська громада" та Фондом "МХП-Громаді" за підтримки Isar Ednannia, Фонд BGV зібрав кошти на тренінги для ВПО у Білогородській ТГ.

На території Білогородської територіальної громади нині проживають 5 743 внутрішньо переміщені особи, які можуть повернутися додому, де є небезпека від мін. Тому вони потребують спеціальних знань.

Тож Благодійний фонд BGV зініціював збір коштів на навчальні тренінги і зібрав 75 000 грн. Завдяки цьому проєкт виграв, з-поміж інших, грантовий конкурс. Тож грантодавець подвоїть вищезазначену суму.

На ці кошти спільно із ГУ ДСНС України у Київській області команда Фонду організує у квітні 2024 року тренінги. Навчання буде проводитися для підлітків і дорослих ВПО та працівників соціальних служб у Білогородській громаді, де вони отримають теоретичні знання та практичні навички — загалом 80 осіб.

Також буде видано роздатковий навчальний матеріал — брошури, які розповсюджуватимуть соцпрацівники серед ВПО та вчителі у школах під час тематичних класних годин. А для тренінгів буде закуплено: проєктор, ноутбук і 80 примірників тематичних карткових ігор, які потім залишаться в громаді.

За офіційними даними українського уряду потенційно замінованими на сьогодні є близько 30% українських територій — це 174 000 кілометрів квадратних. Багато людей із цих територій виїхали і нині є ВПО, але вони можуть повернутися додому. Тому фахові знання із мінної безпеки зараз на часі: як поводитися і що робити, якщо виявив міну, та як надавати першу допомогу у випадку вибуху, що завдав шкоди людині поряд.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: