fbpx
Сьогодні
12:33 16 Бер 2024

Британська розвідка: через війну в росії рекордно зростає кількість чоловіків з інвалідністю

У російській федерації з 2022 року по 2023 рік зафіксували рекордне зростання кількості чоловіків з інвалідністю у віці 31-59 років.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Британії станом на 16 березня.

Як розповідають, згідно з аналізом даних Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування росії, на території країни-терориста у 2022 році налічувалось 1,67 млн чоловіків з інвалідністю у віці 31-59 років.

У 2023 році вищезгадана цифра збільшилась на 507 тисяч або на 30%. За словами російських демографів, збільшення кількості чоловіків з інвалідністю, ймовірно, пов'язане з війною в Україні.

"Це майже напевно так і є. Значна більшість з понад 355 000 жертв, яких зазнали російські збройні сили в результаті конфлікту в Україні, – це поранені військовослужбовці", – додає розвідка.

Також британські розвідники нагадують й про те, що середньоденна кількість російських втрат зросла від початку російського наступу восени 2023 року.

"Рекордне зростання кількості чоловіків з інвалідністю у віці 31-59 років та поранених матиме значний вплив на медичні та соціальні служби України", – відзначає пресслужба.

Що відомо про втрати Росії у війні

Згідно з даними Генерального штабу Збройних сил, протягом минулої доби, 15 березня, українські воїни ліквідували ще 1160 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення росія втратила 429 580 військових.

Нагадаємо, що ще в листопаді минулого року були рекордні втрати у російській армії, спричинені наступом на Авдіївку. Цифри українського Генштабу близькі до даних британської розвідки.

Згодом британська розвідка зазначила, що у лютому поточного року середньодобові втрати російсько-окупаційних військ в Україні були найбільшими від початку повномасштабного вторгнення.

Як повідомляв президент Зеленський у російської армії втрати в Авдіївці Донецької області більші у сім разів, ніж серед українських військових.

15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що втрати російської армії за понад два роки повномасштабного вторгнення в Україну становлять понад 350 тисяч військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: