fbpx
Сьогодні
Фото 10:27 21 Бер 2024

Військові розповіли про особливості масованого ракетного удару росії по Україні

Фото: Київська міська військова адміністрація

російські загарбники під час ракетного удару 21 березня сконцентрувались на атаці півночі та центра України. До того ж, спостерігалась активність розвідувальних ворожих дронів.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк під час телемарафону.

Зосередження зусиль ворожої атаки, за її даними, було сконцентровано на півночі, на центрі України, столиця була під ударом.

"І це, в принципі, передбачувано, очевидно і прогнозовано. Ми говорили про те, що після "виборів", які ворог проводив на своїй території і тимчасово окупованих територіях (України, – ред.), вони можуть посилити тиск на прифронтові території і на подальші регіони України більш глибокі, зокрема і столицю", – розповіла вона.

Південь цього разу, за словами Гуменюк, знаходився в бойовій роботі, але більш це стосувалось відстеження спрямування ракет.

"Ви бачили, напевно, що траєкторія ракет була складна, маневри здійснювали, намагались обійти системи ППО. Тому працювали по всій країні", – констатувала спікер.

Крім того, Гуменюк зазначила, що кораблі рф не були задіяні в цій атаці.

"Вони знаходились у пунктах базування. І не виходять на патрулювання вже протягом двох тижнів. А ракетоносії вже більше місяця перебувають на базі", – розповіла вона.

За її словами, спостерігалась підвищена активність безпілотної ворожої розвідки, зокрема 20 березня.

"Вчора, наприкінці світового дня в акваторії Чорного моря силами ППО було знищено два SuperCam ворога, які заходили з акваторії, ближче до узбережжя, намагаючись зібрати максимум інформації. Загалом активність безпілотної розвідки, зокрема у нашій зоні відповідальності, сягнула 147 одиниць за добу. Це дуже високий показник. Так вони намагаються компенсувати відсутність у повітрі А-50", – додала Гуменюк.

Ракетний удар по Україні

Російські війська в ніч на 21 березня влаштували масований обстріл України, використавши 31 ракету, дві з яких були балістичними, у тому числі "Іскандер" (KN-23) та "Кинжал".

Незважаючи на те, що їх всі вдалося збити, у Києві уламки ворожих цілей впали в декількох районах, 13 людей в результаті атаки на Київ отримали поранення.

Фото: Київська міська військова адміністрація

Фото: Київська міська військова адміністрація

Росіяни завдали чергового ракетного удару по Києву після 44-денної паузи.

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару:

  • у Шевченківському районі пошкоджено багатоповерховий житловий будинок із загорянням квартири, проводиться евакуація людей; за іншою адресою загорілися авто; в деяких будинках вибуховими хвилями пошкоджено вікна.
  • у Святошинському районі уламки пошкодили в будівлю дошкільного навчального закладу, також зафіксовано пошкодження багатоповерхового житлового будинку і в цьому районі теж горіли авто;
  • у Подільському районі уламків впали на територію нежитлової забудови та на дах житлового будинку із подальшим загорянням; також зафіксовано займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі.

Усі екстрені служби працюють на місцях подій, триває ліквідація наслідків ракетного удару.

Фото: Київська міська військова адміністрація

Фото: Київська міська військова адміністрація

Фото: Київська міська військова адміністрація

Українська ППО знищила 31 ціль.

Від початку березня 2024 року війська рф випустили по Україні 130 ракет різних типів, понад 320 "Шахедів" та майже 900 керованих авіабомб.

На місці працював фотокореспондент Рубрики Микола Тимченко.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: