fbpx
Сьогодні
11:32 19 Бер 2024

Від початку цього року армія рф скинула у 16 разів більше авіабомб, ніж за весь 2023, - Гаврилюк

Фото: з відкритих джерел

Армія російської федерації з початку 2024 року скинула понад 3,5 тисяч авіабомб на позицій Сил оборони України. Це у 16 разів більше, ніж за весь 2023 рік.

Про це розповів заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк у статті для "Укрінформу", пише Рубрика.

За його словами, наразі росія домінує у небі.

КАБи стають головним, бажаним, засобом ураженням у росіян. За 2 з половиною місяці цього роки противник використав 3500 таких бомб, і це у 16 разів більше, ніж минулого року, і цей темп дедалі зростає. Тобто, на сьогодні до 50 КАБів на добу скидається на лінії фронту.  Крім того, їх використвують для знищення мирних міст.

Питання боротьби з КАБами виходить на перший план

Гаврилюк вказує, що змінити цю ситуацію може надання винищувачів F-16, що "підвищить можливості Сил оборони України на землі". Однак, таких літаків ще немає в Україні, а запаси боєприпасів певних номенклатур падають до критичного рівня, пише Гаврилюк. Тому, за його словами, ці та інші фактори ускладнюють Силам оборони України виконання завдань з відсічі агресору.

Тому що західні винищувачі зможуть боротися з російськими Су-34, Су-35, які використовуються для скидання КАБів. Єдине питання — у кількості винищувачів. Є сподівання, що активізація застосування КАБів допоможе переформатувати обсяги постачання F-16 збройним силам України.

Окрім домінування у повітрі, росіяни також мають перевагу в кількості боєприпасів, пише Гаврилюк. За його словами, від початку 2024 року перевага в артилерійському вогні вздовж лінії фронту становить 7:1 на користь ворога.

На думку заступника Міноборони, російська армія почне "видихатися" тоді, коли ЗСУ прискорять темпи втрат окупантів.

"Попри складні реалії сьогодення, у мене є підстави для оптимізму щодо розвитку ситуації. У США та європейських країнах об'єктивно оцінюють ситуацію і загрози з боку нинішньої Росії. Єдиним запобіжником від тривалої та більшої війни є надання Україні необхідної військової допомоги – це вже не теорема, яку потрібно доводити. Це – аксіома", — наголошує Гаврилюк.

Він також підсумував, що результат цієї війни, насамперед:

"Залежить саме від українського солдата на полі бою та конвеєра зброї наших союзників".

Нагадаємо, російські керовані авіаційні бомби стали реальною проблемою для України, оскільки ворожі пілоти з літаків скидають бомби на позиції захисників та прифронтові території.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: