fbpx
Сьогодні
13:43 19 Бер 2024

Рейд РДК на територію росії: оприлюднили, куди просунулися добровольці за тиждень боїв

Бійці РДК. Фото: AP Photo/Evgeniy Maloletka

На території Курської та Бєлгородської областей рф російські добровольці, які воюють на стороні України, продовжують свій рейд. Бійцям вдалося зайняти деякі населені пункти в прикордонні росії, а "сіра зона" за тиждень боїв розширилася.

З огляду на мапи DeepState видно, де просунулися добровольці за тиждень боїв, пише РБК-Україна.

Як ми писали, з першого дня операції бійців "Російського добровольчого корпусу", легіону "Свобода Росії" та Сибірського батальйону зʼявилися заяви, що їм вдалося взяти під контроль Тьоткіно в Курській області.

Проте згодом добровольці уточнили, що вони зайняли лише частину селища і там продовжуються бойові дії.

Наразі в районі Тьоткіно "сіра зона" охоплює 11,29 кв. км.

Тьоткіно Курської області

Тьоткіно Курської області. Фото: Deep State

Нижче по карті можна побачити як "сіра зона" охопила Глотове та Козинку Бєлгородської області й займає площу в 14,88 кв. км.

Зауважмо, що 18 березня російські повстанці заявили про встановлення контролю над Козинкою. Там підняли прапор. Але наразі мережею продовжують ширитися відео боїв у населеному пункті. Зауважимо, що це село у Грайворонському районі вже значно зруйноване самою ж авіацією рф.

Глотове і Козинка Бєлгородської області

Глотове і Козинка Бєлгородської області. Фото: Deep State

Не так далеко від цього району нещодавно утворилася нова "сіра зона" в селищі Горьковський Бєлгородської області розміром 9,84 кв. км. Так, 17 березня Сибірський батальйон повідомив про те, що бійці спільно з ічкерійськими добровольцями зайшли до селища та захопили адмінбудівлю.

А через декілька годин повстанці заявили, що населений пункт перейшов під їхній контроль та підняли прапор.

Горьковський Бєлгородської області

Горьковський Бєлгородської області. Фото: Deep State

Зовсім поряд з населеним пунктом Горьковський російські добровольці зайняли й прикордонний хутір Лозова Рудка. Там "сіра зона" наразі не велика – 0,34 кв км.

Лозова Рудка Бєлгородської області

Лозова Рудка Бєлгородської області. Фото: Deep State

Окрім того, під "сіру зону" потрапив і хутір Нехотіївка в Бєлгородському районі. Мова йде про площу в 1,57 кв. км.

Нехотіївка Бєлгородської області

Нехотіївка Бєлгородської області. Фото: Deep State

Також російська влада втратила контроль над селом Нова Таволжанка в Бєлгородській області. "Сіра зона" там – 13,72 кв. км.

Нова Таволжанка Бєлгородської області

Нова Таволжанка Бєлгородської області. Фото: Deep State

Загалом же "сірі зони" в Бєлгородській та Курській областях займають 51,64 кв. км.

Що відомо про операції ЛСР на територію рф

Бійці Легіону "Свобода России" неодноразово проводили рейди біля РФ. Зокрема, вони утримували під контролем території та стикалися з російськими військовими.

Так, 12 березня Легіон "Свобода России" та "Сибірський батальйон" розпочали новий рейд та увійшли до Білгородської області. Зокрема, у Бєлгородській області, прорвавшись на танках, просуваються за кількома напрямками.

Російські добровольці активно публікують звернення. Вони оголосили, що "йдуть на вибори" та "зроблять все, щоб Путін із Ново-Огарьово переїхав до Полярного вовка".

Також у ГУР прокоментували наявність зброї у російських добровольців, які прорвали кордон російської федерації 12 березня. Окрім того, пояснили "феномен" таких рейдів, які відбуваються не вперше.

А в Міноборони рф діяли за звичайним сценарієм, заявивши тільки про "спроби" вторгнення на територію росії добровольців. Там уже знайшли "винних" й відрапортували про "відкидання" добровольців та "ліквідацію" десятків з них.

Диктатор рф Путін же вважає, що прорив бійців легіону "Свобода Росії", "РДК" та "Сибірського батальйону" в Бєлгородську та Курську області є спробою зірвати вибори в російській федерації та "отримати козир" для обміну територій на можливих переговорах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: