fbpx
Сьогодні
09:59 13 Бер 2024

Хочуть зірвати вибори: путін прокоментував рейд добровольців на територію рф

Фото: EPA

Прорив бійців легіону "Свобода Росії", "РДК" та "Сибірського батальйону" в Бєлгородську та Курську області є спробою зірвати вибори в російській федерації та "отримати козир" для обміну територій на можливих переговорах.

Так прокоментував події на кордоні з Україною президент російської федерації володимир путін в інтерв'ю російським пропагандистам "России 1" і "РИА Новости".

"Але з усім тим головна мета, я в цьому не сумніваюся, полягає в тому, щоб якщо не зірвати президентські вибори в росії, то хоча б якось перешкодити нормальному процесу волевиявлення громадян. Перше.

Друге – це інформаційний ефект, про який я вже сказав.

Але третє – якщо хоч щось вийде, отримати якийсь шанс, якийсь аргумент, якийсь козир у можливому майбутньому переговорному процесі: ну ми вам повернемо це, а ви нам поверніть це", зазначив путін.

Російський диктатор додав, що, з іншого боку, такі атаки відбуваються начебто "на тлі невдач України на лінії зіткнення" і розраховані на "інформаційний ефект" та начебто не досягли жодної з цілей.

Путін також вважає, що серед добровольців знаходяться іноземні найманці.

"Ось на лінії державного кордону противник намагався атакувати, перш за все, диверсійними групами – ось остання доповідь генерального штабу – десь до 300 осіб, зокрема за участю іноземних найманців", – сказав він.

Операції ЛСР та рейди на територію рф

Бійці Легіону "Свобода России" неодноразово проводили рейди біля РФ. Зокрема, вони утримували під контролем території та стикалися з російськими військовими.

12 березня Легіон "Свобода России" та "Сибірський батальйон" розпочали новий рейд та увійшли до Білгородської області. Зокрема, у Бєлгородській області, прорвавшись на танках, просуваються за кількома напрямками.

Російські добровольці активно публікують звернення. Вони оголосили, що "йдуть на вибори" та "зроблять все, щоб Путін із Ново-Огарьово переїхав до Полярного вовка".

Своєю чергою представник ГУР Андрій Юсов заявив, на території Росії бійці діють як самостійні підрозділи і, ймовірно, зараз йде їх спільна операція.

Також у ГУР прокоментували наявність зброї у російських добровольців, які прорвали кордон російської федерації 12 березня. Окрім того, пояснили "феномен" таких рейдів, які відбуваються не вперше.

А в Міноборони рф діяли за звичайним сценарієм, заявивши тільки про "спроби" вторгнення на територію росії добровольців. Там уже знайшли "винних" й відрапортували про "відкидання" добровольців та "ліквідацію" десятків з них.

Уже ввечері доброволець легіону "Свобода Росії" Олексій Барановський "Лютик" заявив, що бійці легіону "Свобода Росії", "Російського добровольчого корпусу" і "Сибірського батальйону" станом на вечір 12 березня залишаються в Курській і Бєлгородській областях Росії та анонсують "спекотну ніч".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: