fbpx
Сьогодні
12:20 19 Бер 2024

Міністр оборони Німеччини зробив заяву про Taurus перед "Рамштайн"

English version here

Фото: CNN

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вважає, що під час дебатів про постачання крилатих ракет Taurus Україні можна залишити поза увагою основні потреби Києва в обороні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Tagesschau.

Він зазначив, що достатня кількість артилерійських боєприпасів, більш далекобійна ракетна артилерія та протиповітряна оборона – ось справді нагальні питання.

"Той факт, що секретна інформація із засідання просочилася назовні, є частиною цієї какофонії. Кожен намагається заявити про себе своєю поведінкою, зіграти у свою гру", – заявив Пісторіус.

При цьому він також застеріг від шкоди в дебатах щодо Taurus.

"Перш за все, ця дискусія вже кілька місяців доводиться до крайності. Це право кожного, хто цього хоче. Ми не повинні були доходити до того, щоб виключити його раз і назавжди. Однак я вважаю, що має бути зрозуміло, що підтримка України в інших галузях важливіша", – наголосив він.

Taurus для України

Нагадаємо, 27 травня минулого року Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитому якому просила надати їй крилаті далекобійні ракети Taurus. 

У листопаді компанія-виробник MBDA, якій належить Taurus Systems, заявляла, що здатна в найкоротші терміни не лише наростити виробництво ракет Taurus, а й принагідно інтегрувати в них нові технічні досягнення.

Однак німецькі депутати не підтримали подання опозиції вимагати від уряду передачі Україні стратегічних ракет Taurus.

Канцлер ФРН Олаф Шольц вчергове виступив проти постачання Україні далекобійних ракет Taurus. Зокрема, на його думку, якщо країна поставить це озброєння ЗСУ, є ризик, що це може втягнути Німеччину у війну з росією.

Він пояснював це тим, що для таких поставок нібито потрібна буде присутність німецьких солдатів на місцях.

Також Шольц заявляв про те, що у разі надання Силам оборони України Taurus ракети "при неправильному використанні" можуть вдарити по одній із цілей у Москві.

До прикладу, Кемерон запропонував, що Німеччина передасть Британії ракети Taurus, а Лондон натомість надасть Україні додаткові ракети Storm Shadow.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: