fbpx
Сьогодні
19:36 03 Бер 2024

Частина інформаційної війни росії: Пісторіус прокоментував "прослушку" німецьких офіцерів

English version here

Фото: CNN

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що прослуховування старших офіцерів німецьких Військово-повітряних сил та публікація їх розмови є частиною інформаційної війни, яку веде російська федерація.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на N-TV.

За словами німецького міністра, публікація російськими пропагандистами перехопленої розмови офіцерів ВПС Німеччини – це "гібридна дезінформаційна атака" з боку Росії.

"Це частина інформаційної війни, яку веде Путін (російський диктатор – ред.). Йдеться про розкол. Йдеться про підрив нашої єдності. І, відповідно, ми повинні реагувати на це особливо обережно, але не менш рішуче", – наголосив він.

Пісторіус додав, що зараз не можна "піддатися путіну". Він сподівається, що цього не станеться.

Перехоплення розмови німецьких офіцерів

Днями російська пропагандистка Маргарита Симонян опублікувала аудіозапис, на якому нібито старші офіцери ВПС Німеччини обговорюють теоретичні можливості використання Україною німецьких крилатих ракет Taurus.

 Зокрема, на аудіозаписі обговорювалася можливість удару ракетами Taurus по так званому Кримському мосту.

Як повідомлялося, російські пропагандисти виклали зміст майже 40-хвилинної розмови між генеральним інспектором ВПС Німеччини Інго Герхарцемз трьома офіцерами про деталі можливої ​​поставки в Україну та використання крилатих ракет Taurus.Розмова імовірно мала місце 19 лютого.

Це викликало величезний скандал у німецькому політикумі. Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав ситуацію "серйозною" і пообіцяв ретельне та швидке розслідування. Депутати Бундестагу закликають провести засідання парламенту та говорять про вразливість загальної безпеки ФРН.

Німецьке Федеральне відомство військової контррозвідки почало перевірку можливого перехоплення російською стороною розмов німецьких офіцерів.

Вчора в Міноборони Німеччини підтвердили факт перехоплення розмови німецьких офіцерів, але перевіряли достовірність опублікованого росіянами запису.

Після цього віце-голова парламентської групи "Зелених" Агнешка Брюггер звинуватила росію та диктатора Володимира Путіна у намаганні дестабілізувати ситуацію в Німеччині.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: