fbpx
Сьогодні
13:51 19 Бер 2024

Створили сайт із дослідженням атаки на Маріупольський драмтеатр: навіщо це рішення

English version here

Фото: Телеграм /Маріупольська міськрада

Центр просторових технологій (CST) запустив сайт із дослідженням атаки на Маріупольський драматичний театр, де зібрані матеріали, що засвідчують воєнний злочин російських загарбників.

Про це повідомила у Телеграмі пресслужба Маріупольської міської ради, пише Рубрика.

У чому проблема?

Зранку 24 лютого 2022 року Маріуполь одним із перших прийняв удари загарбників і одразу став пріоритетною мішеню для російських військ.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів, з 24 лютого по 20 травня 2022 року

У міськраді наголосили, що нині росіяни намагаються приховати наслідки бомбардування театру 16 березня 2022 року. Спочатку вони обнесли театр будівельною завісою, а тепер проводять роботи з демонтажу будівлі.

Яке рішення?

Тому Центр просторових технологій (CST) запустив сайт із дослідженням атаки на Маріупольський драматичний театр, де зібрані фото, відео, супутникові знімки, що засвідчують воєнний злочин росіян.

Як це працює?

"Центр просторових технологій (CST) запустив "Просторовий архів", де зібрав тисячі фотографій, відео, супутникових знімків та публікацій у соціальних мережах про трагедію Драмтеатру", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в архіві ще викладені розмови зі свідками знищення російськими загарбниками будівлі, де ховалися сотні маріупольців.

У міськраді поінформували, що "Просторовий архів" включає:

  • 10 відеоінтерв'ю зі свідками вибуху,
  • діаграми,
  • візуалізацій та 3D-моделей, які надають результатам дослідження просторовий вимір.

Крім цього, на сайті представлені три дослідницькі тексти із результатами дослідження, що розповідають про роль театру як укриття та аналізують наслідки атаки.

За словами організаторів проєкту, матеріали дослідження є важливим історичним документом, що засвідчує воєнний злочин росіян.

Як повідомляв Укрінформ, скинувши дві авіабомби на Маріупольський драматичний театр, росіяни вчинили один із найстрашніших злочинів, який неможливо забути і пробачити.

Нагадаємо, раніше Рубрика повідомляла, що заступник голови Асоціації родин захисників Азовсталі Юлія Федосюк запустила англомовний сайт із моніторингом воєнних злочинів російської федерації в Маріуполі та у відношенні військовополонених азовців.

Також ми писали, що у Львові в офісі "Mariupol Reborn" презентують фотовиставку маріупольського фотографа, дослідника російських злочинів проти українців Івана Станіславського "Обережно Крихке!".

Окрім того повідомлялось, що у Києві презентували літопис, що проливає світло на кожен із 86 днів оборони Маріуполя. Він створений Big City Lab та Національним музеєм історії України за підтримки Mariupol Reborn.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: