fbpx
Сьогодні
Фото 10:56 18 Бер 2024

Рішення для відбудови: за підтримки ЄС відновлюють експозицію Миколаївського музею "Старофлотські казарми"

Фото: Вікіпедія

За підтримки Європейського Союзу в рамках програми House of Europe у музеї "Старофлотські казарми" міста Миколаєва відновлюють експозицію після ракетних обстрілів.

Про це повідомила Агенція розвитку Миколаєва, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

У чому проблема?

Як розповів представник Платформи MY ART та експерт із розвитку культури Офісу відновлення та розвитку Миколаєва Євген Гомонюк, з моменту повномасштабного вторгнення росії музей п'ять разів потерпав унаслідок російських обстрілів.

Було пошкоджено 15 виставкових залів.

Унаслідок цього експозицію з 9633 музейних предметів було демонтовано. Серед них – унікальні колекції археології, зброї, виробів з дорогоцінних металів, знарядь праці, нумізматики, природничих матеріалів тощо.

Яке рішення?

У обласному центрі Миколаєві за підтримки Європейського Союзу в рамках програми House of Europe у музеї "Старофлотські казарми" відновлюють експозицію після ракетних обстрілів.

Як це працює?

"Роботи тривають у виставкових приміщеннях 2-го та 3-го поверхів будівлі", – розповів Гомонюк.

Як зазначив він, відновлення на цей час проходить у кількох залах.

"Наразі роботи тривають у виставкових залах природи та залах, присвячених становленню міста Миколаєва і суднобудівної промисловості міста. Також відновлюють етнографічний зал, присвячений козацтву та народним промислам степового Півдня", – каже представник експерт із розвитку культури.

Як зауважив він, команда Платформи MY ART вже закупила всі необхідні інструменти та будівельні матеріали, необхідні для проведення демонтажу пошкоджених елементів та монтажних робіт з облаштування виставкових приміщень музею.

Одночасно з цим триває робота зі встановлення:

  • системи автоматичної пожежної сигналізації,
  • системи сповіщення людей про пожежу,
  • системи централізованого пожежного спостереження в приміщення будівлі музею.

Нагадаємо, що за фінансової підтримки Данії в обласному центрі Миколаєві стартує проєкт щодо розвитку громади й підтримки уразливих категорій населення.

Окрім того, у Миколаєві понад 1000 архівних фотографій, на яких зображені вулиці, родини та сюжети історичних подій регіону в період від кінця ХІХ до першої половини ХХ століття та які зберігаються в Обласному краєзнавчому музеї, вже оцифрували.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: