fbpx
Сьогодні
15:28 18 Бер 2024

Міжнародні організації планують відновити житло понад 740 тисячам мешканців Харківщини

English version here

Фото: Телеграм / Олег Синєгубов, голова Харківської ОДА

Минулого року Кластер з питань житла та непродовольчих товарів допоміг з відновленням житла 60 тисячам жителів Харківської області: цього року планують розширити обсяги допомоги.

Про це йшла мова під час зустрічі керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, делегації Управління Верховного комісара ООН у справах біженців і представників Кластера з питань житла та НПТ, пише Рубрика.

Як зазначають, допомога була надана людям у вигляді наборів будівельних матеріалів, а також дрова на опалювальний сезон.

"Ми вдячні за увагу до потреб жителів Харківщини та ту допомогу, яку надають усі міжнародні організації. Спільними зусиллями маємо оперативно ліквідовувати наслідки ворожих ударів по оселях наших жителів", повідомив керівник Харківської ОВА.

Окрім допомоги у відновленні житла, в Кластері планують відкрити хаб у Харкові задля посилення роботи.

Організація розширює свою присутність в Україні, маючи на сьогодні 4 хаби по всій країні. Наразі хаб "Східний" базується у Дніпрі, але планується відкриття ще одного. Його запуск відбудеться в червні, в Харкові.

"Сподіваємося на посилення співпраці з обласною адміністрацією та очільниками громад задля ефективного розподілення ресурсів та допомоги цивільному населенню", – наголосив координатор Кластера з питань житла та непродовольчих товарів Джон Френсіс Вейн.

Також Синєгубов наголосив, що наразі триває евакуація цивільного населення із Куп'янщини.

"Маємо потребу в оперативному відновленні місць компактного розташування", зазначив він.

Нагадаємо, що на Харківщині відновили дві амбулаторії Центру первинної медико-санітарної допомоги Дергачівської міської ради, які зазнали значних пошкоджень внаслідок масованих обстрілів росії.

Також ми повідомляли, що Міністерство охорони здоров'я разом із партнерами працюють та відновлюють медичні заклади, аби медична допомога була доступною кожному.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: