fbpx
Сьогодні
18:10 16 Бер 2024

Не можна дозволити рф використовувати затримки в наданні допомоги Україні, - Кулеба

English version here

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба з державним секретарем США Ентоні Блінкеном провели перемовини. Він закликав не дати росії використовувати затримки допомоги Україні задля просування на фронті.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Twitter-акаунт голови МЗС.

За словами Кулеби, під час перемовин він подякував Блінкену за нещодавній пакет військової допомоги, який допоможе Україна протистояти російській агресії.

Зокрема міністр наголосив на важливості продовження американської, а також міжнародної допомоги Україні, у тому ж числі засобами протиповітряної оборони й артилерійськими боєприпасами.

"Ми не можемо дозволити росії використовувати затримки в наданні допомоги для просування вперед, наражаючи всю Європу і демократичний світ на ризик ще більшої війни", – відзначив Кулеба.

Також під час переговорів сторони:

  • обговорили шляхи затвердження критично необхідного пакету підтримки України з боку США;
  • обмінялись думками щодо очікуваних результатів Вашингтонського саміту НАТО, який відбудеться у поточному році.

"За останні роки Україна неодноразово демонструвала, що при достатній підтримці ми можемо перемогти росію на полі бою. Відмова від подальшої підтримки України серйозно підірве лідерство США в усьому світі і поставить під загрозу американську національну безпеку", – додав міністр.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, що США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Однак 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Пізніше конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрік представив інший двопартійний документ, який він назвав компромісним, включивши до нього питання кордону. Законопроєкт передбачає скорочене фінансування в порівнянні із сенатською версією. Зокрема, в цьому документі для України виділяється $47 млд.

27 лютого президент США Джо Байден зустрівся із лідерами Конгресу США щодо питання допомоги Україні й наголосив, що бездіяльність Конгресу спричинила жахливі наслідки.

А 7 березня, Глава Білого дому виступив зі зверненням до Конгресу, під час якого, зокрема, згадав війну росії проти України та вчергове закликав надати Києву додаткове фінансування.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: