fbpx
Сьогодні
17:29 12 Бер 2024

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги Україні на 400 млн доларів, – Reuters

English version here

Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги Україні розміром у 400 млн доларів. Він може стати першим у 2024 році.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Reuters.

Зазначається, що це перший подібний крок США за кілька місяців, оскільки додаткові кошти для України, як і раніше, блокуються лідерами республіканців у Конгресі.

Чиновники, які говорять на умовах анонімності, заявили, що оголошення військової допомоги очікується пізніше у вівторок.

Новий пакет військової допомоги Україні може сягнути 400 млн доларів.

Що відомо про розгляд законопроєкту надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайвані

Нагадаємо, що США вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні. Через це постачання озброєння нашим захисникам від американців призупинено.

Однак 13 лютого, Сенат США схвалив законопроєкт з допомогою Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України передбачено понад 60 млрд доларів.

Варто додати, що спікер Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки республіканець Майк Джонсон розкритикував законопроєкт Сенату США про допомогу Україні та Ізраїлю за відсутність заходів, які могли б зупинити рекордний потік мігрантів через кордон США та Мексики.

Пізніше конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрік представив інший двопартійний документ, який він назвав компромісним, включивши до нього питання кордону. Законопроєкт передбачає скорочене фінансування в порівнянні із сенатською версією. Зокрема, в цьому документі для України виділяється $47 млд.

27 лютого президент США Джо Байден зустрівся із лідерами Конгресу США щодо питання допомоги Україні й наголосив, що бездіяльність Конгресу спричинила жахливі наслідки.

А 7 березня, Глава Білого дому виступив зі зверненням до Конгресу, під час якого, зокрема, згадав війну росії проти України та вчергове закликав надати Києву додаткове фінансування.

Частина Республіканської партії США разом зі спікером Палати представників Майком Джонсоном почали розробку власного варіанту пакета допомоги для України.

У бюджетному запиті президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена на 2025-й фінансовий рік передбачили 1,5 мільярда доларів на протидію агресії Кремля, з них 482 мільйони доларів – для України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: