fbpx
Сьогодні
20:28 14 Бер 2024

Росія втратила в Україні понад 350 тисяч військових, - Генсек НАТО

Фото: Europa Press

Втрати російської армії за понад два роки повномасштабного вторгнення в Україну становлять понад 350 тисяч військових.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 14 березня на пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, повідомляє ЄП.

Очільник Альянсу наголосив, що своєю мужністю і творчим підходом "Україна показала, що російських військових можна перемогти".

"Росія платить дуже високу ціну за незначні здобутки. На суші війна Путіна вже коштувала Росії понад 350 тисяч військових втрат", – додав Генсек, маючи на увазі вбитих і поранених.

Також він наголосив, що на морі "українські атаки потопили або вивели з ладу значну частину Чорноморського флоту рф".

"У повітрі Україна збиває ключові російські об'єкти, зокрема дорогі розвідувальні літаки", – зазначив Столтенберг.

У листопаді 2023 року генеральний секретар НАТО заявляв, що втрати росії в Україні в особовому складі перевищують 300 тисяч осіб.

Така ж оцінка міститься в щорічній доповіді розвідувальної спільноти США, оприлюдненій цього тижня.

Варто додати, Столтенберг вважає, що Україна зараз ближче до членства в НАТО, ніж будь-коли раніше. І це показує стратегічну помилку російського диктатора володимира путіна, яку він зробив, вторгнувшись в країну.

Як повідомив Генштаб ЗСУ, загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 428 тисяч військових.

Нагадаємо, що на Запорізькому напрямку російська армія продовжує атаки українських позицій у районах Роботиного і Вербового, але без особливого успіху. Ситуація на оперативному рівні в цьому районі перебуває "під нашим контролем".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: