fbpx
Сьогодні
14:42 03 Бер 2024

Розвідка Британії проаналізувала втрати російської армії у лютому

English version here

Фото: Reuters

У лютому поточного року середньодобові втрати російсько-окупаційних військ в Україні були найбільшими від початку повномасштабного вторгнення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міністерства оборони Великої Британії станом на 3 березня.

Як зазначають британські аналітики, у лютому цього року втрати російських військ у середньому становили 983 особи за добу.

Британська розвідка зауважує, що це майже напевно відображає готовність росії вести масовану війну на виснаження.

За їхніми даними, на сьогодні російська федерація, ймовірно, втратила на війні понад 355 тисяч військовослужбовців убитими й пораненими.

"Хоча це і велика ціна з погляду людських життів, це посилює тиск на позиції України по всій лінії фронту", підкреслюють у звіті.

Втрати російських окупантів на Донеччині

Нагадаємо, що ще в листопаді минулого року були рекордні втрати у російській армії, спричинені наступом на Авдіївку. Цифри українського Генштабу близькі до даних британської розвідки.

Нещодавно на Авдіївському напрямку українські оборонці розгромили елітну групу російських штурмовиків, а під час свого наступу від Авдіївки в напрямку Степового війська рф одномоментно втратили понад 30 своїх солдатів.

Окрім того, захисники Збройних сил України завдали ракетного удару по скупченню російських військ в Оленівці Донецької області. Воїни використали реактивні системи залпового вогню.

Це щонайменше третій такий результативний удар за останні 8 днів. Так, унаслідок ракетного удару ЗСУ 20 лютого по полігону в Донецькій області були ліквідовані щонайменше 68 військових 36-ї гвардійської мотострілецької бригади із Забайкалля.

Варто також зазначити, що третя штурмова "стерла" в Авдіївці два підрозділи російських військових.

Як повідомляв президент Зеленський у російської армії втрати в Авдіївці Донецької області більші у сім разів, ніж серед українських військових.

Загалом минулої доби, 2 березня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 окупантів, таким чином загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі вже склали майже 417 тисяч військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: